David Legreve
Volledig scherm
© David Legreve

Vlaams vaccinatiecentra staan voor zwaarste week van hele campagne

De Vlaamse vaccinatiecampagne staat voor zijn absolute topweek, met 677.010 coronavaccins die volgende week aan de 95 vaccinatiecentra worden bezorgd. Met meer dan een half miljoen eerste dosissen zal de vaccinatiegraad in Vlaanderen bovendien een stevige boost krijgen. 

 1. Maand gratis De Lijn voor scholieren van eerste middelbaar en schoolabonnement van MIVB voor amper 12 euro

  Maand gratis De Lijn voor scholieren van eerste middelbaar en schoolabon­ne­ment van MIVB voor amper 12 euro

  Vlaamse scholieren die volgend schooljaar in het eerste middelbaar starten, kunnen in september opnieuw een maand gratis met de bus of tram reizen. De Lijn biedt aan bijna 70.000 scholieren een Buzzy Pazz-probeerabonnement aan. MIVB geeft jongeren tussen 12 en 24 jaar dan weer een fikse korting op hun schoolabonnement. De prijs zakt van 50 naar 12 euro. De vervoersmaatschappijen willen op die manier jongeren aansporen om het openbaar vervoer te gebruiken.
 2. De vaccinatieteller: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelijking met het buitenland
  Vaccinatieteller

  De vaccinatie­tel­ler: zo ver staan België en Vlaanderen met de vaccinatie tegen corona, en zo doen we het in vergelij­king met het buitenland

  De vaccinatiecampagne loopt na een moeizame start als een trein. Deze zomer moet elke meerderjarige Vlaming - en ook elke 16- en 17-jarige - die dat wil minstens een eerste keer gevaccineerd zijn tegen het coronavirus. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in België en Vlaanderen, en in de rest van de wereld.