Tom Garcia, voorzitter van Vista.
Volledig scherm
Tom Garcia, voorzitter van Vista. © rv

Vlaams-progressieve partij wil in 2024 deelnemen aan verkiezingen

Een nieuwe Vlaams-progressieve partij Vista wil in 2024 deelnemen aan de federale, regionale en lokale verkiezingen. Dat zeggen oprichters Tom Garcia en Jan Wostyn op de website van Knack.

  1. Agentschap Zorg en Gezondheid: "Uiterst waakzaam en voorzichtig zijn zolang de winter duurt”

    Agentschap Zorg en Gezondheid: "Uiterst waakzaam en voorzich­tig zijn zolang de winter duurt”

    "Zolang de winter duurt, moeten we uiterst waakzaam en voorzichtig zijn." Dat heeft Dirk Dewolf, administrateur-generaal van het Agentschap Zorg en Gezondheid (AZG) gezegd in het Vlaams Parlement, waar het woensdag ging over meer bevoegdheid voor het Vlaams gewest in crisissituaties, en dus ook in de coronapandemie. "In een eerste fase zal het toch belangrijk zijn om te kijken waar we staan op het einde van de vijfde golf", zei ook afdelingshoofd Preventie van het AZG, Iris De Schutter.
  1. “Ook rusthuisbewoners hebben oplossing nodig voor stijgende energieprijzen”

    “Ook rusthuisbe­wo­ners hebben oplossing nodig voor stijgende energie­prij­zen”

    Bij de uitwerking van een oplossing voor de stijgende energieprijzen mogen de bewoners van woonzorgcentra of assistentiewoningen niet vergeten worden. Binnen de federale regering wordt daarover momenteel onderhandeld, en daarbij zouden een slimme btw-verlaging en een energiecheque op tafel liggen. Zorgnet-Icuro, VVSG en Vlozo, drie koepelorganisaties binnen de rusthuissector, vragen premier Alexander De Croo in een open brief rekening te houden met hun bewoners. De maatregelen waarvan sprake zouden voor deze groep niet gelden.