Bart Dochy.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Dochy. © Joke Couvreur

Vlaams parlementslid Bart Dochy (CD&V) scherp voor zijn partij: “Wij moeten toch niet het aanhangwagentje van Open Vld zijn?”

Federaal minister Pieter De Crem (CD&V) bracht het vorige week al publiek en nu is ook Bart Dochy (CD&V), burgemeester van Ledegem en Vlaams volksvertegenwoordiger, niet mals voor de koers van zijn partij in De Krant van West-Vlaanderen. Dat CD&V in een federale regering - lees: een Vivaldi-coalitie - stapt zonder Vlaamse meerderheid, gaat voor hem te ver. En hij is zeker niet de enige CD&V-burgemeester met die mening. “Een paars-groen verhaal is niet de grondstroom van Vlaanderen”, zegt hij in een gesprek met HLN.

  1. OVERZICHT. Coronacijfers blijven alarmeren: morgen allicht meer patiënten in ziekenhuizen dan op piekmoment april

    OVERZICHT. Coronacij­fers blijven alarmeren: morgen allicht meer patiënten in ziekenhui­zen dan op piekmoment april

    Tussen 17 en 23 oktober waren er dagelijks gemiddeld 13.052 nieuwe besmettingen met het coronavirus, een stijging met 38 procent tegenover de zeven dagen ervoor. Ook het aantal ziekenhuisopnames en de bezetting op intensieve zorg blijven onrustwekkend toenemen. Er liggen nu in totaal al 5.260 mensen in de hospitalen. Ter vergelijking: op 6 april, de piek van de eerste golf, lagen er 5.759 covidpatiënten in het ziekenhuis. Met gemiddeld meer dan 500 nieuwe opnames per dag liggen er morgen dus meer mensen in het ziekenhuis met covid dan tijdens de piek in het voorjaar.