Bart Dochy.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart Dochy. © Joke Couvreur

Vlaams parlementslid Bart Dochy (CD&V) scherp voor zijn partij: “Wij moeten toch niet het aanhangwagentje van Open Vld zijn?”

Federaal minister Pieter De Crem (CD&V) bracht het vorige week al publiek en nu is ook Bart Dochy (CD&V), burgemeester van Ledegem en Vlaams volksvertegenwoordiger, niet mals voor de koers van zijn partij in De Krant van West-Vlaanderen. Dat CD&V in een federale regering - lees: een Vivaldi-coalitie - stapt zonder Vlaamse meerderheid, gaat voor hem te ver. En hij is zeker niet de enige CD&V-burgemeester met die mening. “Een paars-groen verhaal is niet de grondstroom van Vlaanderen”, zegt hij in een gesprek met HLN.

 1. Orthodoxe joden verstoppen tot half miljoen dollar drugsgeld in traditionele kledij: straffen tot 5 jaar cel
  Antwerpen

  Orthodoxe joden verstoppen tot half miljoen dollar drugsgeld in traditione­le kledij: straffen tot 5 jaar cel

  Een groep van 44 verdachten, vooral uit de orthodoxe joodse gemeenschap, is veroordeeld voor het witwassen van misdaadgeld. Hierdoor vloeide het criminele geld terug naar Zuid-Amerikaanse drugkartels. De hoofdverdachten zijn spoorloos. De meeste Antwerpse verdachten krijgen 20 maanden celstraf, voor de helft met uitstel. Eén van hen is oud-speurder Willy Van Mechelen die 325.000 euro verstopt had in zijn auto.
 1. Presentator krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona
  Play

  Presenta­tor krijgt het moeilijk bij vernemen dood Maradona

 2. Tientonner van Amazon probeert bestelwagen van de weg te rammen
  Play

  Tientonner van Amazon probeert bestelwa­gen van de weg te rammen