Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Photo News

Vlaams Parlement wil uittredingsvergoeding halveren tot maximaal 24 maanden

Het Vlaams Parlement heeft plannen om dieper te snijden in de uittredingsvergoedingen. Volgens verschillende bronnen bestaat er een politieke consensus dat alle parlementsleden in de toekomst nog maximaal 24 maanden lang een uitkeringsvergoeding krijgen. Nu ligt dat plafond voor sommigen nog op 48 maanden. 

68 reacties

 • Jacky Denayer

  2 jaar geleden
  Nu nog de parijdotaties en deelregeringen verminderen en we zijn op goeie weg
 • G DM

  2 jaar geleden
  is nog 200% te veel, als je uittreed omdat je je job niet graag meer doet verander je van werk, en als je weg moet omdat niemand voor u nog stemt omdat je je werk slecht doet, ja dan ook niks dus geen vergoeding nodig
 • marc van calster

  2 jaar geleden
  Goed, als ze geen enkele andere inkomsten hebben En dit dit bedrag duid nog altijd, dat er geen gevoel is met de met onze werkelijkheid Jullie staan veraf van het volk
 • Rik Bogaert

  2 jaar geleden
  Bijna verkiezingen zeker? Waarom toch altijd die beloftes net voor de verkiezingen? Iedereen weet toch dat het na de verkiezingen er niet meer over gepraat zal worden. Gans de politiek is toch poenschepperij?
 • Gerry Cle

  2 jaar geleden
  Iedere uittredingsvergoeding, hoe klein ook, is te veel voor iemand die bewust uittreed. Meestal stappen ze dan nog uit de politiek omdat ze een veel beter betaalde job gaan uitvoeren.