Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images

Vlaams parlement strijdt verder tegen geweld tegen LGBTQ+-gemeenschap

Het Vlaams parlement wil de strijd tegen geweld en discriminatie tegen de LGBTQ+-gemeenschap verder opdrijven. Meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld hebben daarvoor samen met Vooruit en Groen een resolutie ingediend, die woensdag op de agenda van de bevoegde commissie staat met hoorzittingen en mogelijk al een goedkeuring.

18 reacties

 • Jan Desmet

  1 maand geleden
  Alles maar dan ook alles is goed voor me, als er maar respect is voor de andere.
 • Gilles Standaert

  1 maand geleden
  Zouden ze niet beter strijden tegen alle vormen van geweld? Altijd die hokjesmentaliteit van onze overheden, het zaait net verdeeldheid.
 • Elzy Van ilsacker

  1 maand geleden
  Vlaams parlement gaat nu plots weer even belangrijk doen ipv eens echt het probleem in Vlaanderen op te lossen !
 • Yolande MARIS

  1 maand geleden
  Er is gewoon meer geweld iedereen heeft daar last van .Waarom moeten er telkens bepaalde groepen zich op de voorgrond plaatsen.
 • Jan Van Rompaey

  1 maand geleden
  Alle politieke partijen jagen op stemmen. Stop dat reclame gedoe. Laat iedereen gerust. Lokt geen problemen uit.
 1. Hoe homofoob geweld zeven jaar later nog zwaar nazindert bij slachtoffers: “Ik verloor mijn lief, zette studies stop en durf niet meer buitenkomen. De daders gingen gewoon vrijuit”
  PREMIUM
  Wetteren/Gent

  Hoe homofoob geweld zeven jaar later nog zwaar nazindert bij slachtof­fers: “Ik verloor mijn lief, zette studies stop en durf niet meer buitenko­men. De daders gingen gewoon vrijuit”

  De dodelijke aanval op de 42-jarige David Polfiet in Beveren, rijt bij veel LGTB-personen oude wonden open. In het voorjaar van 2014 werd de nu 21-jarige L.D.W. uit Wetteren het slachtoffer van zinloos en homofoob geweld. Als 14-jarige scholier in Gent stak ze haar relatie met een meisje en haar geaardheid niet weg. Ze werd ervoor in elkaar getimmerd en de daders, twee jongens van amper enkele jaren ouder, gingen vrijuit bij gebrek aan bewijzen. “Dit geweld moet stoppen”, klinkt het.