Leerlingen van BUSO-school De Tjalk.
Volledig scherm
Leerlingen van BUSO-school De Tjalk. © Benoit De Freine

Vlaams Parlement: “Regering moet snel ingrijpen in busrittenprobleem buitengewoon onderwijs”

Het Vlaams Parlement wil dat de Vlaamse regering snel extra inspanningen doet om de meest problematische situaties in het leerlingenvervoer van het buitengewoon onderwijs op te lossen. Dat staat in een resolutie van meerderheidspartijen N-VA, CD&V en Open Vld die donderdag is goedgekeurd in de bevoegde commissies van het Vlaams Parlement. De linkse oppositiepartijen Groen, Vooruit en PVDA vrezen dat de resolutie een “lege doos” zal blijven en betreuren dat de meerderheid de maximale rittijd niet expliciet wil beperken tot 120 minuten per dag.

 1. Vlaanderen schakelt versnelling hoger: “Snel én dichtbij je auto laden moet altijd kunnen”
  PREMIUM

  Vlaanderen schakelt versnel­ling hoger: “Snel én dichtbij je auto laden moet altijd kunnen”

  De spurt naar de geplande 35.000 Vlaamse laadpalen in 2025 is ingezet: binnen dit en twee jaar komen er langs snelwegen en autostrades in Vlaanderen 49 stations met ultrasnelladers voor elektrische auto’s, goed voor 2.195 laadpalen. “Zo’n versnelde uitbouw van laadinfrastructuur is noodzakelijk, om ons doel te bereiken van elke 25 kilometer een laadpunt”, zegt Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld). Maar volstaat dat, met de huidige snelheid waarmee mensen elektrisch beginnen rijden?
 2. OVERZICHT. Overlegcomité komt met strengere maatregelen: kerstvakantie verlengd, binnenevenementen met meer dan 200 personen verboden
  Play
  UPDATE

  OVERZICHT. Overlegco­mité komt met strengere maatrege­len: kerstvakan­tie verlengd, binneneve­ne­men­ten met meer dan 200 personen verboden

  Het Overlegcomité is gisteren opnieuw samengekomen om strengere coronamaatregelen te bespreken. Die extra maatregelen zouden de stijging van de coronacijfers opnieuw moeten afremmen en de druk op de zorgsector moeten verlichten. Het overleg verliep stroef, maar uiteindelijk zijn er toch nieuwe maatregelen beslist. Lees hier wat we weten over de genomen beslissingen. De nieuwe maatregelen zullen vanaf vandaag ingaan.