BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vlaams Parlement overweegt korter zomerreces

De kans bestaat dat de zomervakantie in het Vlaams Parlement met enkele weken wordt ingekort. Een ingekort zomerreces is één van de opvallendste voorstellen in het ontwerp-beleidsplan van parlementsvoorzitter Jan Peumans dat Belga kon inkijken. Er zou ook een nieuw 'gentlemen's agreement' komen om de rechten van de (verkleinde) oppositie te garanderen. En er zijn plannen om, naar analogie met Nederland, een soort onthaalmoment te organiseren waarop organisaties en belangengroepen petities kunnen overhandigen aan het parlement.

  1. Groen adverteert opvallend assertief over PFOS-dossier: “Sommige beelden verwacht je eerder bij Pvda of Vlaams Belang”
    PREMIUM

    Groen adverteert opvallend assertief over PFOS-dos­sier: “Sommige beelden verwacht je eerder bij Pvda of Vlaams Belang”

    Milieuvervuiling, met impact op de gezondheid: het PFOS-dossier is hét dossier waarmee Groen haar profiel kan aanscherpen. En dat probeert ze ook: de laatste dagen adverteert de partij op sociale media, met beelden van chemische lozingen en mensen die zuurstof krijgen. “Die beelden van een Vlaamse regering die zich radeloos in de haren krabt, dat zie je eerder bij Pvda of Vlaams Belang.” Tegelijk zit Groen ook in het defensief, want al sinds mensenheugnis zijn ze aan de macht in Zwijndrecht.