Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © iStock

Vlaams Netwerk tegen Armoede kant zich tegen wetswijziging aanvullende ziekteverzekering

Het Vlaams Netwerk tegen Armoede kant zich tegen een wetswijziging waardoor mensen die geen lidgeld hebben betaald voor het ziekenfonds twee jaar lang kunnen geschorst worden van het recht op aanvullende verzekering. “Het is een onrechtvaardige maatregel die voor zwarte sneeuw kan zorgen in kwetsbare gezinnen, met zware gezondheidsproblemen en schrijnende toestanden tot gevolg”, aldus Heidi Degerickx, algemeen coördinator van het Vlaams Netwerk tegen Armoede.

  1. Ook vriendin van Dave De Kock opgepakt: “Ze was zwaar onder invloed van alcohol en loog om haar partner te beschermen”
    Play

    Ook vriendin van Dave De Kock opgepakt: “Ze was zwaar onder invloed van alcohol en loog om haar partner te beschermen”

    Na Dave De Kock is ook zijn Nederlandse vriendin opgepakt. Dat is bevestigd aan onze redactie. Bij haar arrestatie was ze zwaar onder invloed van alcohol. Tegen de politie had ze eerder gelogen om haar partner te beschermen. Ze hielp ook bij de smoesjes, zodat de moeder van Dean op het verkeerde been gezet werd. Het Oost-Vlaamse parket heeft een persstop afgekondigd en kan geen informatie over het onderzoek meer bevestigen.