"Vlaanderen kan je niet zomaar vergelijken met Nederland", zegt minister van Welzijn Wouter Beke
Volledig scherm
"Vlaanderen kan je niet zomaar vergelijken met Nederland", zegt minister van Welzijn Wouter Beke © Johan Martens

Vlaams minister Wouter Beke: "Geen noodzaak voor adoptiepauze in Vlaanderen"

"Ik zie voorlopig geen nood voor een adoptiepauze in Vlaanderen." Dat zei Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) vandaag in het Vlaams Parlement. Nederland besloot eerder deze maand om interlandelijke adoptie op te schorten naar aanleiding van een vernietigend rapport over het systeem.

 1. Vijf personen voor de rechter na nemen en verspreiden van foto’s van Jens (20), minuten na dodelijk ongeval: “Ze hebben zelfs geen hulp geboden”
  Gent/Destelbergen/Wachtebeke

  Vijf personen voor de rechter na nemen en versprei­den van foto’s van Jens (20), minuten na dodelijk ongeval: “Ze hebben zelfs geen hulp geboden”

  In de zomer van 2019 kwam Jens Hamerlinck (20) om het leven bij een verkeersongeval toen de auto na de Gentse Feesten tegen een verlichtingspaal belandde in Destelbergen. Maandag stonden vijf personen voor de rechter. Enkele minuten na het ongeval had één van hen een foto genomen waarop Jens herkenbaar was en samen hebben ze die verspreid via WhatsApp-groepen. Zij riskeren een boete. “Ik kan die jongeren niet vergeven.”
 2. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge
  Play
  Camping Coppens

  Familie Coppens waagt zich aan de Surström­ming Challenge

 2. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen