spaargids.be
Volledig scherm
spaargids.be © Getty Images/iStockphoto

Vlaams minister van Energie Demir wil kopers verplichten woning te renoveren

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) legde gisteren op de Vlaamse klimaatministerraad een voorstel op tafel om renovaties te verplichten bij de aankoop van energieverslindende woningen. Dat schrijft De Tijd.

242 reacties

 • Gilbert Rodts

  3 maanden geleden
  Bij mij is de zoldervloer geisoleerd en dient als opslagruimte daar door ben ik niet verplicht mijn dak te isoleren . Ik heb ook geen verwarming op de kamers en de Vlux staat altijd op een kier open .
 • Catherine MISTIAEN

  3 maanden geleden
  Mensen, zo intens isoleren is niet nodig. Misschien in Siberië, maar niet in Vlaanderen. En zeker niet te midden van de klimaatopwarming. Mensen zijn geen tropische planten. Nu en dan wat tocht in de woning, is gezond. Een huis is zoals een huid: het moet ademen. Als deze zware, overbodige kost al wegvalt, kan de renovatie binnen de perken blijven.
 • WILLEM VAN DE GUCHT

  3 maanden geleden
  Heel simpel maak dit E peil ook verplicht voor ALLE bestaande woningen. Nu draaien de mensen met nieuwbouw er als enige voor op terwijl er honderdduizenden oude woningen slecht geïsoleerd zijn en veel meer co2 uitstoten. Anders heeft dat geen zin. Inspanning moet van iedereen komen, klimaatopwarming is een globaal probleem, niet enkel voor nieuwbouw. Maar ja, daar is politieke moed voor nodig.
 • Rik Vangaal

  3 maanden geleden
  Klein probleem: als per jaar 90.000 oude huizen meer wil renoveren dan nu heb je daarvoor 30 a 40.000 arbeiders nodig. Om maar te zwijgen van de nieuw te produceren materialen en de te dumpen materialen. Gaat Demir 40.000 werknemers importeren? Of laten we de uurlonen stijgen?
 • Eric Nieuborg

  3 maanden geleden
  België is een zakdoek groot en heeft 4 klimaatministers, van verspilling gesproken!