Schauvliege was bijzonder geëmotioneerd tijdens de persconferentie.
Volledig scherm
Schauvliege was bijzonder geëmotioneerd tijdens de persconferentie. © BELGA

Vlaams minister Joke Schauvliege geeft in tranen ontslag: “Ik ben overspoeld met duizenden sms’en en kon zelfs met mijn gezin niet meer communiceren”

Vlaams minister van Natuur, Landbouw en Omgeving neemt ontslag uit de Vlaamse regering. “Ik heb een niet gecontroleerd gerucht voor waar aangenomen”, zei een zwaar aangeslagen Schauvliege in tranen op een persconferentie. “Het is moeilijk om in die omstandigheden te blijven functioneren als klimaatminister.” Schauvliege blijft wel Oost-Vlaams lijsttrekker bij de verkiezingen van 26 mei. Wie haar opvolgt in de Vlaamse regering, is nog niet beslist.

302 reacties

 • Dirk Loockx

  3 jaar geleden
  Geen compassie met Schauvliege. Ik herinner mij nog haar starre gedrag tijdens de laatste top over het klimaat terwijl hier 75000 mensen op straat gekomen waren. En ondertussen maar bezig zijn met wetten om extra taksen te heffen, zoals het verwarmen met een blokje hout. Veel te weinig voeling met de man in de straat. CD&V gaat gigantische klappen krijgen met de volgende verkiezingen.
 • benny vandersanden

  3 jaar geleden
  In Mei zal duidelijk worden dat die klimaatextremisten nog altijd een kleine minderheid zijn! Al die media aandacht voor al dat klimaatgedoe zo vlak voor de verkiezingen is buiten alle proportie. Wie beweert dat hij geen verbanden ziet die op een complot kunnen lijken liegt dat hij zwart ziet!
 • Dirk Hendrickx

  3 jaar geleden
  Er is waarschijnlijk echt een complot. De Staatsveiligheid heeft dat bevestigd. Maar de contacten tussen ministers en Staatsveiligheid zijn vertrouwelijk. Haar enige fout is dus dat ze hierover gesproken heeft. Onderzoek dit maar een Pano !
 • Patje Dewerker

  3 jaar geleden
  Dus dat is zogezegd een van onze leidende ministers , de politiekers hier in België bezorgen me alleen maar een schaamtegevoel waar ik zonder tranen ja inderdaad zonder tranen toch mee verder moet ook al is het beleid om te huilen... Spijtig dat ze binnen de partij zelfs geen andere bekwame opvolgers hebben... En daar stemmen mensen dan voor. Gelukkig mogen wij nog gaan werken om dit allemaal te betalen , dus een fijne dag aan alle lezers. Groetjes Patrick
 • Francois Van Mol

  3 jaar geleden
  Het zijn politici ,dus er zal wel iets achter zitten .Deze poppenkast is waarschijnlijk een schijnbeweging. We komen er wel achter.
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  3

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.