ANP XTRA
Volledig scherm
© ANP XTRA

Vlaams minister Demir wil strengere criteria voor elektronisch toezicht

Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA) wil strengere criteria voor elektronisch toezicht. “De lijst van criminelen die niet in aanmerking komen voor een enkelband, moet langer worden.”

 1. PROMOJAGERS SUPERTIP. Hier krijg je grote kortingen op producten die bijna vervallen: “Parelhoen gekocht voor 0,50 euro in plaats van 12,5 euro”
  14

  PROMOJA­GERS SUPERTIP. Hier krijg je grote kortingen op producten die bijna vervallen: “Parelhoen gekocht voor 0,50 euro in plaats van 12,5 euro”

  Heel wat supermarkten trekken de kaart van zero waste. Ze geven stevige kortingen op producten die bijna vervallen om zo weinig mogelijk verloren te laten gaan. Daardoor kan je indrukwekkende koopjes doen. “Het onderwerp is deze week zeer populair in onze community", vertelt Gunther Devisch, beheerder van Promojagers België. Zo kwamen er honderden reacties op een post van Sam die vertelde hoe hij bij Lidl parelhoen kocht voor 0,50 euro in plaats van 12,50 euro.
 1. Twintig experts vormen Commissie van Wijzen die onderwijs moet hervormen

  Twintig experts vormen Commissie van Wijzen die onderwijs moet hervormen

  De onafhankelijke Commissie van Wijzen die in opdracht van de Vlaamse regering een modern school- en personeelsbeleid voor het onderwijs moet uittekenen, zal bestaan uit twintig experts. Dat maakt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zondag bekend. Onderwijsexpert Dirk Van Damme zal de commissie leiden, bleek vandaag al. Vicevoorzitter wordt Paul Yperman, gewezen directeur van het Sint-Jozefscollege in Aalst en hoofd van het centraal bestuur van de Vlaamse jezuïetencolleges.
 2. Leuvense Marie (27) die tijdens betoging ambtswoning van Jambon binnenwandelde riskeert werkstraf of enkelband: “Ik wilde gewoon iemand spreken die de touwtjes in handen had”
  PREMIUM
  Brussel/Leuven

  Leuvense Marie (27) die tijdens betoging ambtswo­ning van Jambon binnenwan­del­de riskeert werkstraf of enkelband: “Ik wilde gewoon iemand spreken die de touwtjes in handen had”

  De Leuvense vrouw die in december binnendrong in het Errerahuis riskeert een werkstraf van 120 uur of elektronisch toezicht gedurende 10 maanden. Zelf snapt ze niet dat ze vervolgd wordt voor externe hacking en diefstal met geweld. “Dat waren zaken die met belastinggeld betaald zijn. Hoe kan dat nu diefstal zijn”, klonk het in de rechtbank.