BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Vlaams minister Crevits vier weken langer buiten strijd: “Soms ga je te lang en te diep in het rood”

Hilde Crevits (55) moet op doktersbevel nog vier weken rusten. Dat laat de CD&V-viceminister-president weten via een bericht op Instagram. “Soms ga je te lang en te diep in het rood. Ik dacht eerlijk gezegd dat mij dit niet zou overkomen, en toch...” schrijft Crevits. Collega-ministers Benjamin Dalle en Jo Brouns zullen haar vervangen tijdens haar ziekteverlof.

79 reacties

 • Georges Dubois

  2 maanden geleden
  Hilde Crevits is een goede politica. Een burn-out op je 55ste is vroeg en kan iedereen overkomen. Toch stof tot nadenken voor de politici om de pensioenleeftijd van 67j in vraag te stellen wanneer je zelf ondervindt wat gezondheidsproblemen door stress zijn. Spoedig herstel geweest!
 • Jean-Marie Gijsen

  2 maanden geleden
  Zich bezig houden met één job zou ook al veel helpen, denk ik. Politiekers denken dat ze meerdere jobs tegelijk kunnen doen. Ofwel kunnen ze meer dan een gewone burger, ofwel doen ze hun job niet goed. Simpel.
 • Eddy Wanzeele

  2 maanden geleden
  Ideaal moment om eens na te denken hoe het financieel verder moet als een gewone werkmens dit overkomt in deze onzekere tijden. Voor mevrouw de minister valt wat betreft centjes reuze mee zij wordt volledig verder betaald. Ik wens mevrouw Crevits een spoedig en volledig herstel.
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  Dat klopt volledig Guido, want als het werkelijk een burn-out is, dan weet ik niet of Crevits nog ooit kan meedraaien op het politieke niveau !
 • guido Bervoets

  2 maanden geleden
  Een burn-out is niet zomaar een verzinsel om even snel er tussenuit te knijpen op uw werk. Het is een reëel ziekteverschijnsel dat een teken des tijds is door teveel hooi op de vork te nemen gedurende een veel te lange tijd. Al moet ik zeggen dat de onderhandelingen over de energiefacturen in combinatie met het bewaren van het evenwicht van de begroting een maand eerder had moeten beginnen in plaats van het weekend voor de deadline.
 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 3. Zuhal Demir geeft alsnog subsidie van 1,4 miljoen euro aan KU Leuven, wel extra voorwaarde
  9

  Na verkrach­tings­zaak KU Leuven geeft Zuhal Demir alsnog subsidie van 1,4 miljoen euro, wel extra voorwaarde

  De KU Leuven krijgt dan toch via Toerisme Vlaanderen de geplande 1,4 miljoen euro relancesteun, een subsidie die Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir 'on hold' had gezet naar aanleiding van een verkrachtingszaak aan de Leuvense universiteit. Op vraag van de N-VA-minister komt er wel een extra voorwaarde. Binnen het geplande project moet er "permanente aandacht voorzien zijn voor de problematiek van grensoverschrijdend gedrag en dit in samenspraak met slachtofferorganisaties", meldt het kabinet.