Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Getty Images

Vlaams huurdersplatform: ingreep op huurindex “komt maar deels tegemoet aan ongerustheid”

De onmiddellijke bevriezing van de huurprijzen van huurwoningen die onvoldoende energiezuinig zijn, stemt het Vlaams Huurdersplatform maar deels tevreden. “We merken een ongeziene ongerustheid bij huurders, zowel over de huurindexeringsbrief als over de oplopende energiekosten”, zegt Joy Verstichele, woordvoerder van het Vlaams Huurdersplatform, zondag.

23 reacties

 • stijn meuris

  2 maanden geleden
  Tegenwoordig als je wat geld hebt is er bijna geen andere optie dan investeren in vastgoed. Voor het rendement moet je het niet doen, wel om uw kapitaal min of meer zijn waarde te laten houden. Als je een rendement van 2.5% hebt volg je onder normale omstandigheden de inflatie. Nu echter met een inflatie van 10% haal je dat helemaal niet. Huurders denken anders, natuurlijk want de huisbaas is schatrijk. Ze staan er vaak niet bij stil dat een tweede woning vaak het resultaat is van hard werken.
 • Melissa Meuris

  2 maanden geleden
  P Ronald: het verhuurde goed wordt wel degelijk belast en kost de verhuurder momenteel wat meer dan de huur voor een maand en daarbij komt nog de belasting op het kadastraal inkomen dat nog eens iets meer dan een maand huur bedraagt! Daarbij komt ook nog een deel van de vaste kosten ten laste van de eigenaar. Veel mensen hebben voor die tweede eigendom tientallen jaren gespaard als aanvulling op hun pensioen en zijn geen rijke mensen!
 • Albert de Lovendeghem

  2 maanden geleden
  Véél geblaat, weinig wol. Huisjesmelkers hebben er géén probleem mee, hun huurders (illegalen, vluchtelingen,...) hebben géén keuze. Bovendien indexeren ze toch niet, de huur is al extreem genoeg.
 • Lieven tanghe

  2 maanden geleden
  Schaf de automatische indexering af , dan is al dat gedoe niet meer nodig !
 • Eric De landtsheer

  2 maanden geleden
  Tijd om te verkopen. Men zal de regels blijven wijzigen en het zal een last worden nog een extra eigendom te bezitten. Uiteindelijk ken ik betere landen om eigendom te hebben en spijtig voor de huurders, maar het moet leefbaar blijven. Tenslotte ben ik bij machte de stekker eruit te trekken.