Lut Deforche-Degroote (53) blijft gewoon pintjes tappen in haar Vlaamse café Gezelle in Roeselare.
Volledig scherm
Lut Deforche-Degroote (53) blijft gewoon pintjes tappen in haar Vlaamse café Gezelle in Roeselare. © Florian Van Eenoo photonews

Vlaams Belang zet 'fake kandidate' op lijst: “Verkozen, maar zitje was beloofd aan een man”

Het gebeurt niet vaak: het nummer 2 op de lijst dat zijn parlementszitje afstaat. Maar bij Vlaams Belang zijn er maar liefst twee vrouwen die straks hun mandaat niet opnemen. "Spijtig, maar dit is zo afgesproken", zegt de ene. "De partij heeft mij elders nodig", zegt de andere.

 1. Van Gucht waarschuwt: “Aan huidig tempo 500 besmettingen per dag tegen Kerstmis, vijf keer hoger dan laagste cijfer van de zomer”

  Van Gucht waarschuwt: “Aan huidig tempo 500 besmettin­gen per dag tegen Kerstmis, vijf keer hoger dan laagste cijfer van de zomer”

  Als de huidige daling van de coronabesmettingen aanhoudt, zitten we tegen Kerstmis nog altijd aan 500 geregistreerde besmettingen per dag. Dat is vijf keer hoger dan het laagste punt in juni, zo waarschuwde viroloog Steven Van Gucht op de persconferentie van Sciensano. Bovendien is de winter in aantocht, wat het virus onder controle houden, nog moeilijker maakt.
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance