Het Vlaams Parlement in Brussel.
Volledig scherm
Het Vlaams Parlement in Brussel. © BELGA

Vlaams Belang wil stemrecht voor expats en internationale vertegenwoordiging van Vlaams Parlement

Het Vlaams Belang wil naar aanleiding van de Vlaamse feestdag op 11 juli enkele voorstellen op de agenda plaatsen. Ten eerste pleit de partij ervoor dat Vlaamse expats de mogelijkheid krijgen om te stemmen in de deelstaatverkiezingen. Verder streeft de partij naar een internationale vertegenwoordiging van het Vlaams parlement. Parlementsleden Kristof Slagmulder en Johan Deckmyn dienden de voorstellen in. 

13 reacties

 • Jean Gallet

  5 maanden geleden
  Vlamingen in het buitenland hebben evenveel rechten om het bestuur van Vlaanderen mee te bepalen. Want dat hebben ze ook om het bestuur van la Belgique te kiezen. En waarom zouden onze expats niet dezelfde rechten mogen hebben als de allochtone Belgen die ook in hun vaderland mogen stemmen.
 • Gert Blommaert

  5 maanden geleden
  Vlaams Belang keurde internationaal de anti-homowet goed, dat zegt genoeg!
 • HUGO Wils

  5 maanden geleden
  Wat heeft Vlaanderen met de NAVO te maken?Bij mijn weten is Defensie nog steeds een federale materie.
 • dieter De Coninck

  5 maanden geleden
  Als men ergens woont, is men onderworpen aan de plaatselijke rechten en plichten. Logisch dat men op die plek moet kunnen stemmen. Ook vreemdelingen. Vlamingen die in het buitenland wonen horen daar niet bij. Zij horen te stemmen op de plek waar ze wonen. Als men dit voorstel van het VB zou aanvaarden, zou Vlaanderen bestuurd worden vanuit het buitenland, en dat kan niet.
 • Uto Tromp

  5 maanden geleden
  Oei oei dan zou ik hier moeten gaan stemmen. Maar ik zou niet weten op welke partij in deze puinzooi van politiek, Ik ben het met geen een eens.