Barbara Pas, kamerfractieleidster Vlaams Belang.
Volledig scherm
Barbara Pas, kamerfractieleidster Vlaams Belang. © Photo News

Vlaams Belang wil kindergeld van criminele minderjarigen intrekken

Wegens de verantwoordelijkheid van ouders van jeugddelinquenten pleit Vlaams Belang voor het schrappen van het kindergeld. En "van hardleerse minderjarige criminelen met de dubbele nationaliteit dient de Belgische nationaliteit te worden ingetrokken", stelt Kamerfractieleidster Barbara Pas op basis van cijfers die ze ontving en waaruit bleek dat het aantal minderjarigen verdacht van een crimineel feit in stijgende lijn zit.

  1. Café waar barman verdacht van verkrachtingen werkte, reageert: “Wij willen café worden waar iedereen zich veilig voelt”

    Café waar barman verdacht van verkrach­tin­gen werkte, reageert: “Wij willen café worden waar iedereen zich veilig voelt”

    Het El Café, de horecazaak bij het kerkhof van het Brusselse Elsene die eerder deze maand in het midden van een verkrachtingsschandaal terechtkwam, heeft op Facebook gereageerd op de beschuldigingen dat een barman van het café verschillende vrouwelijke klanten zou gedrogeerd en verkracht hebben. “Wij zijn nooit medeplichtig geweest aan geweld tegen vrouwen en zullen dat ook nooit worden", klinkt het. El Café benadrukt dan ook dat de betrokken werknemer op staande voet werd ontslagen en dat in samenspraak met verschillende organisaties voorstellen worden gedaan om dergelijke feiten in de toekomst te voorkomen.