Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Vlaams Belang wil af van CST: “Pestmaatregel die niet wetenschappelijk onderbouwd is”

In een aantal weekendinterviews verwerpt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken de coronabarometer, onder meer omdat die het Covid Safe Ticket (CST) betonneert. En dat CST geeft voor Vlaams Belang een vals gevoel van veiligheid.

61 reacties

 • ANDRE AERTS

  4 maanden geleden
  Wie er voor dergelijke Charels kiest? 25% v/d Vlamingen! Dwz.: De grootste partij in Vlaanderen uit een peiling van dec. 2021!
 • arlette houx

  4 maanden geleden
  Prima verwoord Gerry clé
 • Andté Herbots

  4 maanden geleden
  Hij zal ook eens iets zeggen om tegen te werken zoals altijd.
 • Willy Schepers

  4 maanden geleden
  Het CST afschaffen en een vaccinatieplicht inroepen is ook een oplossing, baby's moeten ook verplicht gevaccineerd worden, waar is het verschil?
 • José Lippens

  4 maanden geleden
  Dit kan geen Vlaamse maatregel zijn. Dit moet op EU niveau beslist worden. In het buitenland heb je die nodig. Afschaffing in Vlaanderen om daarna te betalen er een te hebben om op reis te kunnen zeker.
 1. Elektriciteitsproductie op recordniveau in 2021, meer uit kernenergie, minder uit gas

  Elektrici­teits­pro­duc­tie op recordni­veau in 2021, meer uit kernener­gie, minder uit gas

  De totale elektriciteitsproductie in België lag in 2021 zowat 13,5 procent hoger dan in het voorgaande jaar. Met 93,3 TWh kwam ze op een recordniveau uit. Vooral de productie van de kerncentrales nam sterk toe, van 32,9 TWh in 2020 naar 48,0 TWh, omdat hun beschikbaarheid hoger lag. De productie uit gascentrales daalde met 4,7 TWh tot 19,1 TWh. De productie van wind- en zonne-energie bleef ongeveer op een gelijk niveau als in 2020. Dat blijkt vandaag uit het jaarverslag van de CREG, de federale energieregulator.