VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Vlaams Belang-voorzitter Van Grieken: “Drie koningen? Eerder figuren uit de parabel der blinden van Bruegel”

Hoe groter de politieke onzekerheid rond de aanmodderende regeringsvorming, hoe groter ook het Vlaams Belang wordt in de peilingen. Tom Van Grieken, partijvoorzitter van Vlaams Belang, was zondagmiddag de politieke gast in de studio van VTM NIEUWS. Hij sprak er over de ‘drie koningen’, over eventuele nieuwe verkiezingen en de fouten die volgens hem zijn gebeurd in ons land tijdens de coronacrisis.

129 reacties

 • ledure marc

  1 jaar geleden
  Hij gaat hem moeien met de koningen En was nog niet geboren.
 • frans ornelis

  1 jaar geleden
  achteraf krediet geven kan iedereen maar als het corona virus begon had niemand daar ondervinding mee ook de virologen niet en toen hoorde men niemand maar achteraf weten ze het altijd beter dat is het wapen van de lafaards
 • Glen Van de Peer

  1 jaar geleden
  Democratie is niet meer van deze tijd. Mensen willen technocratie. Veel vanzelfsprekender.
 • pol van de velde

  1 jaar geleden
  Beke en De Block, neem ontslag uit deze regering en"blijf in uw kot".
 • Ken Verbruggen

  1 jaar geleden
  Hoe kan je 28 procent van de bevolking blijven negeren ? tel daarbij nog de 20 procent van NVA en je zit aan net niet de helft van de vlamingen die rechts of extreem rechts stemt. Hoe kan je nu nog regering op poten zetten met linkse overtuiging ? Dat is om miserie vragen !
 1. Onze opinie. Deze week werd onze parlementaire democratie beknot
  PREMIUM

  Onze opinie. Deze week werd onze parlemen­tai­re democratie beknot

  Heeft Joachim Coens nu gescoord door de hakken in het zand te zetten over abortus? Door te dreigen met een afstand van zijn zelf geclaimde troon als het ethische dossier werd gestemd? CD&V is op zoek naar smoel. De partij wil niet de dweil van de Wetstraat zijn - vrij naar Koen Geens. Ethische dossiers zoals abortus, wel ja: het lijkt een laatste 'unique selling proposition' voor de christendemocraten. En wat hoorde je bij de CD&V-achterban gisteren her en der: bravo, voorzitter. De kracht van overtuiging, noemen ze dat bij N-VA.
 2. Carl Devos: “Al 405 dagen blijft de vraag: N-VA en/of PS?”
  PREMIUM

  Carl Devos: “Al 405 dagen blijft de vraag: N-VA en/of PS?”

  Dit is de ergste regeringsvorming uit onze geschiedenis. Vandaag, 405 dagen na de verkiezingen, staan we minder ver dan tijdens de tot nu toe moeilijkste formatie uit onze geschiedenis, die na de verkiezingen van 2010. Toen ging formateur Di Rupo 337 dagen na de verkiezingen aan de slag, presenteerde hij op dag 386 een formateursnota van 100 bladzijden, waarover verschillende partijen kleur moesten bekennen: 402 dagen na de verkiezingen was de ploeg die de regering zou vormen bekend. Van dat alles is hier en nu nog geen sprake.