De zogenaamde 'Vlaamse identiteitskaarten' van Vlaams Belang.
Volledig scherm
De zogenaamde 'Vlaamse identiteitskaarten' van Vlaams Belang. © Belga/Vlaams Belang

Vlaams Belang verkoopt valse ‘Vlaamse identiteitskaarten’ voor Warmste Week, vzw die gesteund wordt reageert boos

De partij Vlaams Belang heeft alle parlementsleden een valse ‘Vlaamse identiteitskaart’ bezorgd en is een actie gestart waarbij ook het grote publiek zo’n kaart kan kopen. De opbrengst ervan gaat naar vzw Boven De Wolken, die zich inzet voor ouders van doodgeboren kinderen. Alleen: die organisatie valt uit de lucht en is niet opgezet met de manier waarop de partij zich ermee associeert. 

247 reacties

 • Leo Duym

  3 jaar geleden
  @Gino Denil, je hebt het blijkbaar niet begrepen. Het VB wil een onafhankelijk Vlaanderen, confederalisme in België, zelfs als tussenstap naar een onafhankelijk Vlaanderen is een utopie gezien we daar de Franstaligen voor nodig hebben en die zijn nog zo gek niet dat ze in eigen voet gaan schieten. Voor het confederalisme van N-VA passen wij, dat zal immers afgekocht worden met geld, veel geld, en de transfers zullen blijven bestaan.
 • Gilberte Maes

  3 jaar geleden
  Gino Denil : aleez ik ben toch blij dat er Vlamingen zijn die het wel begrepen hebben... goed !!!
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Ze willen geen confederalisme zoals in Zwitserland, Danny Maenhaut. Daar is dat met een sterk gedecentraliseerde democratie, grote lokale bevoegdheden en met transfers tussen de rijke en arme kantons. Dat is net het omgekeerde van wat ze willen. Hier willen ze een sterk centraal geleide dictatoriale Vlaamse staat die je identiteit bepaalt en alle neuzen in dezelfde richting zet. Voor het Zwitsers model teken ik direct. Voor het VB/N-VA model nooit.
 • Leo Duym

  3 jaar geleden
  guido Bervoets zegt: Het produceren van nep identiteitskaarten is strafbaar. – Leer de wetgeving inzake. Er is niets strafbaars aan om iets maken dat nep is, denk aan monopolie-geld. Wat niet mag is iets fabriceren dat een zodanige gelijkenis heeft met een origineel ontwerp, product of geldig document dat er verwarring mogelijk is. Informeer je voordat je onzin uitkraamt.
 • Jean-Pierre Vercruysse

  3 jaar geleden
  Ik ben Belg!! Dus geen VB fictie id kaart nodig!