De zogenaamde 'Vlaamse identiteitskaarten' van Vlaams Belang.
Volledig scherm
De zogenaamde 'Vlaamse identiteitskaarten' van Vlaams Belang. © Belga/Vlaams Belang

Vlaams Belang verkoopt valse ‘Vlaamse identiteitskaarten’ voor Warmste Week, vzw die gesteund wordt reageert boos

De partij Vlaams Belang heeft alle parlementsleden een valse ‘Vlaamse identiteitskaart’ bezorgd en is een actie gestart waarbij ook het grote publiek zo’n kaart kan kopen. De opbrengst ervan gaat naar vzw Boven De Wolken, die zich inzet voor ouders van doodgeboren kinderen. Alleen: die organisatie valt uit de lucht en is niet opgezet met de manier waarop de partij zich ermee associeert. 

247 reacties

 • Leo Peeters

  2 jaar geleden
  @Gino Denil, je hebt het blijkbaar niet begrepen. Het VB wil een onafhankelijk Vlaanderen, confederalisme in België, zelfs als tussenstap naar een onafhankelijk Vlaanderen is een utopie gezien we daar de Franstaligen voor nodig hebben en die zijn nog zo gek niet dat ze in eigen voet gaan schieten. Voor het confederalisme van N-VA passen wij, dat zal immers afgekocht worden met geld, veel geld, en de transfers zullen blijven bestaan.
 • Gilberte Maes

  2 jaar geleden
  Gino Denil : aleez ik ben toch blij dat er Vlamingen zijn die het wel begrepen hebben... goed !!!
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Ze willen geen confederalisme zoals in Zwitserland, Danny Maenhaut. Daar is dat met een sterk gedecentraliseerde democratie, grote lokale bevoegdheden en met transfers tussen de rijke en arme kantons. Dat is net het omgekeerde van wat ze willen. Hier willen ze een sterk centraal geleide dictatoriale Vlaamse staat die je identiteit bepaalt en alle neuzen in dezelfde richting zet. Voor het Zwitsers model teken ik direct. Voor het VB/N-VA model nooit.
 • Leo Peeters

  2 jaar geleden
  guido Bervoets zegt: Het produceren van nep identiteitskaarten is strafbaar. – Leer de wetgeving inzake. Er is niets strafbaars aan om iets maken dat nep is, denk aan monopolie-geld. Wat niet mag is iets fabriceren dat een zodanige gelijkenis heeft met een origineel ontwerp, product of geldig document dat er verwarring mogelijk is. Informeer je voordat je onzin uitkraamt.
 • Jean-Pierre Vercruysse

  2 jaar geleden
  Ik ben Belg!! Dus geen VB fictie id kaart nodig!
 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 3. “Ga met vermoeden van apenpokken naar spoeddienst, niet naar huisarts”
  Play

  “Ga met vermoeden van apenpokken naar spoed­dienst, niet naar huisarts”

  Wie het vermoeden heeft besmet te zijn met het apenpokkenvirus, wordt aangeraden om meteen naar een spoeddienst te gaan en zich niet eerst aan te bieden bij een huisarts. Die laatste hebben mogelijk niet het juiste materiaal voorhanden om te testen op het apenpokkenvirus, klinkt het. Tot een overrompeling op de spoeddiensten zal het voorlopig niet komen, stelt viroloog Mark Van Ranst gerust in de studio van VTM Nieuws.