In de uitzending van 'De Ideale Wereld’ van 30 april was Geert Hoste te gast.
Volledig scherm
In de uitzending van 'De Ideale Wereld’ van 30 april was Geert Hoste te gast. © VRT

Vlaams Belang over schrappen passage uit 'De Ideale Wereld’: “Van ons mag het fragment opnieuw online komen”

Leo Hellemans, gedelegeerd bestuurder ad interim van de VRT, ontkent dat er sprake is van politieke inmenging in het programma ‘De Ideale Wereld’ via de raad van bestuur. "We hebben die passage bekeken en samen met het productiehuis geoordeeld dat het inderdaad ongepast was. We zouden exact hetzelfde gedaan hebben als die opmerking er kwam van iemand uit een andere partij of iemand die niet in de raad van bestuur zit", zegt Hellemans op vrt.nws in een reactie op de berichtgeving van De Standaard.

42 reacties

 • Obi Williams

  1 jaar geleden
  Die kunnen tenminste tegen een goede grap
 • pol van de velde

  1 jaar geleden
  Met Hoste kon je 30 jaar geleden enigszins lachen, steeds hetzelfde met een andere kruiding. Kon en kan met zijn "humor" niet meer lachen. Intussen denkt hij nog mensen aan het lachen te krijgen. VRT doet er alles aan om VB in een slecht daglicht te stellen en alle middelen zijn goed, ook zéér opvallend. Misschien moet 1/3e van het Vlaams geld NIET naar deze zender gaan.
 • Joseph Cnockaert

  1 jaar geleden
  100 % akkoord met Stefaan De Rocker en Eric Grosemans: geen discriminatie, geen censuur en je hoeft niet te kijken als je niet wil. Maar dat moet in alle richtingen werken zonder selectief te zijn.
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  1 jaar geleden
  Uiteraard moet dat kunnen : niets of niemand moet gespaard worden van humor, spot, satire of wat ook. Knap hoe Vlaams Belang hier mee omgaat. De partij zal mede door dit soort fratsen sterker uit de volgende verkiezingen komen. In september, tussen haakjes.
 • Stefaan De Rocker

  1 jaar geleden
  Leven in een democratie liefst geen censuur, als je er aanstoot aan geeft, niet kijken