Annick Ponthier (Vlaams Belang).
Volledig scherm
Annick Ponthier (Vlaams Belang). © BELGA

Vlaams Belang opnieuw onder vuur na brandstichting in asielcentrum Bilzen: “In deze zaal zitten de pyromanen van de samenleving”

Premier Sophie Wilmès en minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) hebben in de Kamer de brandstichting in een asielcentrum in Bilzen vandaag streng veroordeeld. "Na wat er gebeurd is, wil ik iedereen oproepen om onvoorwaardelijk afstand te nemen van dergelijk geweld in woorden en daden, in de Wetstraat en in de Dorpstraat, nu en in de toekomst", zei minister De Block. 

159 reacties

 • Geert Geluyckens

  2 jaar geleden
  Het is echt allen tegen VB, en natuurlijk komt dit goed uit voor de andere partijen die brand, het is misschien wel iemand van die andere partijen geweest die de brand heeft aangestoken, het feit is dat de mensen die daar wonen zeker niet graag hebben dat er een asielcentrum komt. 1 ding staat vast en dat is dat migratie het grootste probleem is en dit kost ons bergen geld en gaat van kwaad naar erger, de zelfde groep verkozene is echt niet goed bezig!!!
 • vanaeken jokke

  2 jaar geleden
  Wat in de opvangcentra gebeurd Guido Bervoets mag niet of nooit aan de grote klok gehangen worden.Met andere begrijpelijke woorden de incidenten vechtpartijen verbale agressie mag niet openbaar bekend gemaakt worden moet zoveel mogelijk geheim blijven.Dagelijks word er gevochten personeel uitgescholden voor het vuil van de straat.En moeten zij maar doen alsof er niets gebeurd is.Dat zijn uw lieve vriendelijke asielzoekers Guido Bervoets slaap verder en droom verder manneke.
 • Henri Eerens

  2 jaar geleden
  De meest belangrijke uitspraak in het ganse debat was dat men zulke partijen, en waarschijnlijk werd hier het VB mee bedoeld, moest verbieden. Een cordon volstaat niet meer. Na zo'n uitspraak kan men zich toch vragen stellen of niet. Als jullie, de anderen dus, graag in de regering stappen, doe dat dan, maar breek niet alles af om zelf groot te worden. Misdaad moet veroordeeld worden, of dat nu gaat over het vernietigen van het levenswerk van de ganzenboer of de immobiliën investeerder.
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Het is natuurlijk doodeenvoudig om, zoals het VB doet, langs de zijlijn staan brullen dat het migratiebeleid een totale knoeiboel is als je zelf geen verantwoordelijkheid hoeft te nemen. Het VB krijgt het vluchtelingenprobleem ook niet opgelost binnen de wetgeving, de conventies en de mensenrechten. Langs de zijlijn brullen kan iedereen.
 • Daniel Patteet

  2 jaar geleden
  VB is bezorgd om ons eigen volk en terecht ook!
 1. Bits debat na brandstichting in asielcentrum Bilzen: “Vlaams Belang doet mij denken aan een fractie in de Reichstag”

  Bits debat na brandstich­ting in asielcen­trum Bilzen: “Vlaams Belang doet mij denken aan een fractie in de Reichstag”

  Een discussie in het parlement over de brandstichting in een toekomstig asielcentrum in Bilzen is uitgedraaid op een bitse woordenwisseling tussen minister van Samenleven Bart Somers (Open Vld) en Filip Dewinter (Vlaams Belang). "Laat ons afstand nemen van dat clubje daar, dat zich gedraagt als een bepaalde fractie in de Reichstag", zei Somers aan de Vlaams Belangfractie.
 2. Minister Somers over brandstichting asielcentrum: “Dit is politieke terreur”

  Minister Somers over brandstich­ting asielcen­trum: “Dit is politieke terreur”

  Naar aanleiding van de brandstichting in het toekomstig asielcentrum in Grote-Spouwen (Bilzen) heeft Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) vandaag een werkbezoek gebracht aan het voltallige gemeentebestuur van Bilzen. Somers bestempelde de criminele daden van zondag als “politieke terreur”, maar beklemtoonde ook de enorme golf van solidariteit van mensen, die hun steentje willen bijdragen. De minister maakte bekend dat er een verbindingsofficier komt voor een optimale informatiedoorstroming naar het lokale bestuur en de lokale bevolking in Bilzen.
 1. Asielaanvragen nooit zo hoog sinds vluchtelingencrisis van 2015: Fedasil zoekt 1.000 extra bedden in asielcentra

  Asielaan­vra­gen nooit zo hoog sinds vluchtelin­gen­cri­sis van 2015: Fedasil zoekt 1.000 extra bedden in asielcen­tra

  In oktober hebben 2.925 mensen asiel aangevraagd in ons land. Dat is het hoogste aantal sinds de vluchtelingencrisis van 2015, en opvangdienst Fedasil is daarom dringend op zoek naar 1.000 extra bedden. Het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) waarschuwt in De Standaard dat het hele “asielsysteem onder druk dreigt te komen”. Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zegt dat zijn opvolgster Maggie De Block (Open Vld) “te weinig politieke moed” toont. De Block ontkent dat.
 2. OVERZICHT. Overlegcomité komt met strengere maatregelen: kerstvakantie verlengd, binnenevenementen met meer dan 200 personen verboden
  Play

  OVERZICHT. Overlegco­mité komt met strengere maatrege­len: kerstvakan­tie verlengd, binneneve­ne­men­ten met meer dan 200 personen verboden

  Het Overlegcomité is vandaag opnieuw samengekomen om strengere coronamaatregelen te bespreken. Die extra maatregelen zouden de stijging van de coronacijfers opnieuw moeten afremmen en de druk op de zorgsector moeten verlichten. Het overleg verliep stroef, maar uiteindelijk zijn er toch nieuwe maatregelen beslist. Lees hier wat we weten over de genomen beslissingen. De nieuwe maatregelen zullen vanaf morgen ingaan.
 3. Onze reporter op bezoek in Bilzen: “Staat er bij De Block in Merchtem een asielcentrum? Nee. Awel, dan zijn we uitgepraat”
  PREMIUM

  Onze reporter op bezoek in Bilzen: “Staat er bij De Block in Merchtem een asielcen­trum? Nee. Awel, dan zijn we uitgepraat”

  De vlammen zijn dan wel gedoofd, maar over het nakende asielcentrum blijven de tongen vurig in het Limburgse dorpje Grote-Spouwen. Ook na de brandstichting van afgelopen weekend spuwen inwoners openlijk hun gal tegen de komst van asielzoekers. “Dat iedereen die graag een asielcentrum vlak naast z’n deur heeft het dan nu maar zegt, hé. Benieuwd hoeveel handen omhoog gaan.”