Annick Ponthier (Vlaams Belang).
Volledig scherm
Annick Ponthier (Vlaams Belang). © BELGA

Vlaams Belang opnieuw onder vuur na brandstichting in asielcentrum Bilzen: “In deze zaal zitten de pyromanen van de samenleving”

Premier Sophie Wilmès en minister van Asiel en Migratie Maggie De Block (Open Vld) hebben in de Kamer de brandstichting in een asielcentrum in Bilzen vandaag streng veroordeeld. "Na wat er gebeurd is, wil ik iedereen oproepen om onvoorwaardelijk afstand te nemen van dergelijk geweld in woorden en daden, in de Wetstraat en in de Dorpstraat, nu en in de toekomst", zei minister De Block. 

 1. Minister Somers over brandstichting asielcentrum: “Dit is politieke terreur”

  Minister Somers over brandstich­ting asielcen­trum: “Dit is politieke terreur”

  Naar aanleiding van de brandstichting in het toekomstig asielcentrum in Grote-Spouwen (Bilzen) heeft Vlaams minister van Samenleven en Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) vandaag een werkbezoek gebracht aan het voltallige gemeentebestuur van Bilzen. Somers bestempelde de criminele daden van zondag als “politieke terreur”, maar beklemtoonde ook de enorme golf van solidariteit van mensen, die hun steentje willen bijdragen. De minister maakte bekend dat er een verbindingsofficier komt voor een optimale informatiedoorstroming naar het lokale bestuur en de lokale bevolking in Bilzen.
 2. Asielaanvragen nooit zo hoog sinds vluchtelingencrisis van 2015: Fedasil zoekt 1.000 extra bedden in asielcentra

  Asielaan­vra­gen nooit zo hoog sinds vluchtelin­gen­cri­sis van 2015: Fedasil zoekt 1.000 extra bedden in asielcen­tra

  In oktober hebben 2.925 mensen asiel aangevraagd in ons land. Dat is het hoogste aantal sinds de vluchtelingencrisis van 2015, en opvangdienst Fedasil is daarom dringend op zoek naar 1.000 extra bedden. Het Commissariaat-Generaal voor de Vluchtelingen en de Staatlozen (CGVS) waarschuwt in De Standaard dat het hele “asielsysteem onder druk dreigt te komen”. Voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) zegt dat zijn opvolgster Maggie De Block (Open Vld) “te weinig politieke moed” toont. De Block ontkent dat.
 1. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend

 2. Boer wil kudde van waterbassin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"
  Play

  Boer wil kudde van waterbas­sin voorzien, maar dat is buiten zijn koeien gerekend: "Stop! Wat doen jullie toch?"