Vlaams Belang nam de foto’s en slogans van de N-VA-campagne volledig over.
Volledig scherm
Vlaams Belang nam de foto’s en slogans van de N-VA-campagne volledig over. © rv

Vlaams Belang neemt N-VA-campagne integraal over

In de Kamercommissie kreeg de N-VA forse kritiek voor haar affichecampagne tegen het migratiepact, behalve van het Vlaams Belang. Van Filip Dewinter kreeg de partij zelfs felicitaties. “Ze had van mij kunnen zijn”, klonk het. Amper een uur later heeft zijn partij de campagne volledig overgenomen, blijkt nu.

23 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  2 jaar geleden
  Terecht, want het is recht in de roos gemikt.
 • Mark Verlot

  2 jaar geleden
  Super, op naar de verkiezingen van 2019!
 • Bart Aeck

  2 jaar geleden
  Vlaams Belang met NVA zou echt wel een droom zijn die uitkomt. Leg de ruzie even neer en probeer jullie goede rechtse standpunten te delen.
 • Ruby Garmyn

  2 jaar geleden
  Misschien moeten we de waarheid eens onverbloemd verkondigen - Wij #Vlamingen wensen nog ALLEEN #migranten te ontvangen die NIET op de maatschappij en op onze verzorgingsstaat wegen. Legaal alleen op basis van ONZE criteria. Illegaal zonder verwijl terug naar huis.
 • Peter Thys

  2 jaar geleden
  samen met de NVA staan wij sterk! Een gemiste kans of de campagne nog beter te doen slagen (voor de NA ten minste)Eigen partij eerst !
 1. N-VA haalt “degoutante” campagne tegen migratiepact offline

  N-VA haalt “degoutante” campagne tegen migratiep­act offline

  Vreemde farce bij N-VA: de partij lanceerde een opvallende campagne tegen het VN-migratiepact, maar trok die even later zelf weer in. Fractieleider Peter De Roover distantieerde zich in de Kamer van de harde toon. Nochtans bevestigde woordvoerder Joachim Pohlmann aan onze redactie dat hij de banners op voorhand goedgekeurd heeft. Een van de beelden – met een groepje volledig gesluierde vrouwen – werd eerder al gebruikt door een Duitse rechts-populistische blog. De campagne deed bij verschillende politici -ook van de meerderheid- de wenkbrauwen fronsen. “Degoutant”, klonk het zelfs.
 2. Overleg slimme kilometerheffing in Brussel zal opgestart worden, verzekert Vervoort: “Wie moet men hier nu geloven?”

  Overleg slimme kilometer­hef­fing in Brussel zal opgestart worden, verzekert Vervoort: “Wie moet men hier nu geloven?”

  Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) is niet van plan om het werkschema voor het project SmartMove in vraag te stellen. SmartMove voorziet de invoering van een slimme kilometerheffing na overleg met een aantal actoren en de andere regeringen. "Ik staat borg voor het regeerakkoord en het is in die context dat ik mijn functie als minister-president uitoefen", zei Vervoort vanmiddag tijdens het vragenuurtje in het Brussels Parlement.
 1. Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plussers
  Play
  Covid-19

  Noorwegen bezorgd over risico van vaccinatie zwakke 80-plus­sers

 2. 15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug
  Play

  15 meter de dieperik in: bus hangt te bengelen van brug