Vlaams Belang: “Minister Dermagne houdt 41 miljoen Vlaamse inkomsten achter”
Volgens het Vlaams Belang laat de federale overheid na om de opbrengst van de 4G-veiling, zo'n 41 miljoen euro, door te storten naar Vlaanderen. Dat blijkt uit een antwoord op een parlementaire vraag van Vlaams Parlementslid Anke Van dermeersch (Vlaams Belang).
Delen per e-mail
In 2013 werden de Belgische 4G-licenties geveild voor een totaalbedrag van maar liefst 360 miljoen euro. De federale en deelstaatregeringen kwamen destijds overeen dat 20 procent van deze totale opbrengst (72 miljoen euro) verdeeld zou worden onder de Vlaamse, Franse en Duitstalige Gemeenschap. Vlaanderen zou van deze veilingopbrengst recht hebben op 41 miljoen euro.“Uit het antwoord van federaal minister van Economie Pierre-Yves Dermagne (PS) blijkt dat hij Vlaamse inkomsten gewoonweg liet doorstorten in de federale schatkist”, meldt de partij.
“Het is in eerste instantie onbegrijpelijk dat een Franstalige minister in de federale regering anno 2021 nog steeds dergelijke anti-Vlaamse houding en handelswijze aan de dag legt”, reageert Van dermeersch. “Het beleid van de huidige Vlaamse Regering is echter nog hallucinanter wanneer men vaststelt dat Vlaams minister van Begroting Mathias Diependaele (N-VA) niet eens merkt dat hij meer dan 41 miljoen euro te weinig inkomsten heeft ontvangen.”
Intussen beloofde minister Benjamin Dalle (CD&V) in het Vlaams Parlement om eerstdaags alsnog een poging te ondernemen om deze Vlaamse inkomsten op te eisen bij minister Dermagne. “Het Vlaams Belang rekent erop dat de huidige Vlaamse regering hiermee haar les heeft geleerd. In de loop van 2021 wordt op federaal niveau immers de veiling van de Belgische 5G-licenties gepland die opnieuw aanzienlijke opbrengsten voor Vlaanderen zal opleveren”, zegt de partij nog.
We vroegen al naar de reden van de vertraging en blijven aandringen op een snelle doorstorting
“De verdeling werd in 2018 vastgelegd, de effectieve doorstorting moest gebeuren in 2019. Tot op heden heeft er echter geen storting plaatsgevonden. We vroegen al naar de reden van de vertraging en blijven aandringen op een snelle doorstorting”, reageert Diependaele. “Samen met minister Dalle nemen we nu nogmaals een (gezamenlijk) initiatief richting de federale regering met het oog op de effectieve storting van de bedoelde veilingopbrengsten.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
“Studie over middel tegen jicht als coronamedicijn voorzichtig van dichterbij bekijken”
Een studie waaruit blijkt dat colchicine, een bekend ontstekingsremmend medicijn tegen jicht, goed werkt bij de behandeling van Covid-19, verdient het zeker om van dichterbij bekeken te worden, maar met voorzichtigheid. -
110
OVERZICHT. Ziekenhuisopnames blijven fors toenemen, ook dagelijkse besmettingscijfers stijgen door
Het aantal ziekenhuisopnames van coronapatiënten blijft almaar sterker stijgen. Dat geven de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano vanochtend aan. Elke dag worden er gemiddeld 137 patiënten opgenomen, een stijging met 19 procent. Ook het aantal besmettingen zit opnieuw in stijgende lijn. -
52
OVERZICHT. 1,85 procent van Belgen kreeg al vaccin: zo doen we het in vergelijking met de rest van de wereld
Sinds de 96-jarige Jos Hermans op 28 december als eerste Belg een goedgekeurd coronavaccin toegediend kreeg, zijn al meer dan 200.000 spuitjes gezet in ons land. De meesten kregen nog maar één prik, 683 landgenoten zijn al volledig beschermd. Daarmee is 1,85 procent van alle Belgen al minstens gedeeltelijk ingeënt tegen het virus. Net niet genoeg om de top vijftien te halen in Europa en op grote afstand van koploper Israël, dat al bijna een derde van haar bevolking inentte. -
-
Apple Watch Series 7 krijgt functie om bloedsuikerwaarden te meten
-
In 2023 kan 70 procent van Belgische bevolking toegang hebben tot 5G-netwerk
Tegen halfweg 2023 kan 70 procent van de Belgische bevolking toegang hebben tot het 5G-netwerk voor sneller mobiel internet. Dat heeft minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen) woensdag laten verstaan in de Kamer. Daarbij gaat ze ervan uit dat de spectrumveiling kan plaatsvinden ten laatste begin 2022. -
Hoeveel kost het om onder nul te gaan?
-
Multimedia
Hoe ziet het smartphonejaar 2021 eruit?
December is traditioneel een maand waarin we vooruitblikken op het komende jaar. Ook in de wereld van de smartphones zullen volgend jaar een aantal interessante verschuivingen plaatsvinden. Onze techredacteur ging op zoek naar de belangrijkste trends voor 2021.
26 reacties
alain fastenaekels
Marianne Van den Lemmer
Michel De Winter
paul holemans
Marc Reynaert