Barbara Pas, Tom Van Grieken en Philip Claeys stellen de nieuwe campagne van het Vlaams Belang voor.
Volledig scherm
Barbara Pas, Tom Van Grieken en Philip Claeys stellen de nieuwe campagne van het Vlaams Belang voor. © YouTube

Vlaams Belang klaagt in nieuwe campagne kostprijs asielcrisis aan

"Bespaar op asiel. Niet op eigen mensen". Zo luidt de slogan van een nieuwe campagne waarmee Vlaams Belang de factuur van de vluchtelingencrisis en het beleid van Europa en onze regeringen aan de kaak stelt. "Dit is geen campagne tegen de asielzoekers", onderstreept partijvoorzitter Tom Van Grieken, "maar wel tegen de regeringen die geen verandering hebben gebracht in het asielbeleid".

  1. Rik Torfs: "Samenleving heeft morele plicht om vluchtelingen op te vangen"

    Rik Torfs: "Samenle­ving heeft morele plicht om vluchtelin­gen op te vangen"

    Tijdens zijn openingstoespraak van het academiejaar aan de KU Leuven heeft rector Rik Torfs vandaag gezegd dat de samenleving de morele plicht heeft om de in nood verkerende vluchtelingen vandaag opvang te bieden. Hij wees in dit verband ook op de inspanningen die de KU Leuven al doet. Wat de aanpak op lange termijn van deze problematiek betreft, stelde hij dat het perfect mogelijk is een heel aantal vluchtelingen in ons land te integreren.
  2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
    HLN Shop

    Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

    Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.