Parlementslid Kristof Slagmulder (Vlaams Belang).
Volledig scherm
Parlementslid Kristof Slagmulder (Vlaams Belang). © Claudia Van den Houte

Vlaams Belang klaagt fraude en belangenvermenging bij lokale besturen aan

BinnenlandSinds 1 januari 2019 werden 13 klachten ingediend tegen lokale besturen over fraude en maar liefst een 100-tal klachten geregistreerd over belangenvermenging. Dat blijkt uit een antwoord van minister van Lokale Besturen Bart Somers (Open Vld) op een parlementaire vraag van Vlaams parlementslid Kristof Slagmulder (Vlaams Belang). “Politiek is dus nog steeds in hetzelfde bedje ziek, ook op lokaal vlak”, klaagt Vlaams Belang aan in een persbericht.

7 reacties

 • Cor Dierckx

  3 dagen geleden
  Oei dat is weer tegen de schenen trappen bij de trado's maar het is wel zo dat bij het V.B. nog geen sjoemelaar heeft gezeten zo dus ze zullen weer wel een punt hebben.
 • ROGER DEPREZ

  3 dagen geleden
  Als Vlaams belang dat aanklaagt dan doet het ergens pijn bij anders denkende en van een andere partij maar daarmee is het probleem niet opgelost, het zelfde op federaal vlak het is nauwelijks mogelijk om een goed bestuur te maken in België en toch doet men er niets om die toestand te veranderen. Het kost de belasting betaler alleen maar veel geld en de schuld die stijgt alleen maar.
 • Guy Soetewey

  4 dagen geleden
  Begin toch eens eerst voor jullie politieke deur te vegen. Transparantie over partijfinanciering en inkomsten van mandatarissen afschaffen van alle bijkomende voordelen die jullie hebben. Dan pas zijt ge geloofwaardig nu draai ge goed mee in politiek carrousel.
 • Gino Denil

  4 dagen geleden
  Iedereen die bij het VB een veroordeling krijgt levenslang uitsluiten uit de partij en een politieke functie. Altijd eerst zelf het goede voorbeeld geven.
 • Rik Bogaert

  4 dagen geleden
  Kijk maar eerst in eigen boezem vlaams belang. Ge kunt zelf de wetten nog niet naleven (van langenhove). Kijk maar eens goed in de spiegel! Mijn stem ben je weer kwijt!
 1. HET DEBAT. Waar moet er eerst versoepeld worden? Dit is jullie mening
  34

  HET DEBAT. Waar moet er eerst versoepeld worden? Dit is jullie mening

  Morgen staat er een nieuw Overlegcomité op de agenda. Hoewel de coronacijfers in ons land opnieuw in stijgende lijn zijn, gaan er steeds meer stemmen op om toch versoepelingen door te voeren. Van een grotere buitenbubbel, meer mogelijkheden voor jongeren tot een heropening van terrasjes. Verschillende politici gooiden de voorbije dagen een aantal voorstellen op tafel. Wat denk jij? Mag er versoepeld worden? En waar dan? Eerder vandaag lieten we experts en politici aan het woord. Nu is het jullie beurt.
 2. Coördinator Antwerps vaccinatiedorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”
  59

  Coördina­tor Antwerps vaccinatie­dorp verbaasd dat niet alle geleverde vaccins gezet worden: “Onze agenda voor volgende week is leeg”

  Meer dan 130.000 doses van het AstraZeneca-vaccin liggen nog in de koelkast en zijn niet verdeeld aan ziekenhuizen of woonzorgcentra, terwijl er iets meer dan 200.000 wel al zijn geleverd aan ons land. Jan Stroobants, coördinator van het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen, reageert daar met verbazing op. “Wij zitten te wachten op vaccins. Voor volgende week is onze agenda leeg”, zei hij op Radio 1. Volgens Stroobants kan de doorlooptijd ook van twee naar één week worden teruggebracht.
 1. Angstaanjagende beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken
  Play

  Angstaanja­gen­de beelden tonen waarom je je auto altijd ijsvrij moet maken

 2. Dashcam filmt 'wielerterrorist' in Limburg
  Play

  Dashcam filmt 'wielerter­ro­rist' in Limburg