Tom Van Grieken in het TikTok-filmpje.
Volledig scherm
PREMIUM
Tom Van Grieken in het TikTok-filmpje. © RV

Vlaams Belang Jongeren promoot kliklijn tegen linkse leerkrachten: “Zware intimidatie”

Wie vindt dat de leerkracht in de klas ‘linkse praat’ verkoopt, kan hem of haar melden bij Vlaams Belang Jongeren, en zelfs een filmpje opladen van de ‘feiten’. “Dat is toch wel een zware intimidatie van leerkrachten die het al moeilijk genoeg hebben”, zegt politicoloog Dave Sinardet. Ook VB-voorzitter Tom Van Grieken valt “linkse leerkrachten” aan. “In 2024 gaan we hen de rekening presenteren”. De uitspraak leidt tot heftige reacties.

81 reacties

 • DIRK VAN DESSEL

  1 maand geleden
  Terecht want onderwijs dient politiek-neutraal te zijn dus zonder Groene propaganda door onderwijzend personeel.
 • Eduard Maes

  2 maanden geleden
  Ze hebben gelijk! Politiek hoort niet in de lessen. Neutraliteit wel
 • Ann Verschueren

  2 maanden geleden
  Leraar is een openbaar ambt, hetzelfde als een politieman. Die moeten hun politieke voorkeur voor zich houden.
 • Michel Flamme

  2 maanden geleden
  Het zou Van Grieken sieren mocht hij duidelijk zeggen wat hij bedoelt met 'de rekening presenteren' maar ik vrees dat het gewoon bij die vage dreiging zal blijven, dat is waarschijnlijk ,gezien het niveau van zijn kiezers, ruim voldoende.
 • claude sanders

  2 maanden geleden
  Ergens ben ik het eens met VAN GRIEKEN doch het kon andere verwoord worden. Het is zeker een feit dat de hedendaagse scholieren en studenten door sommige leerkrachten (van linkse strekking) meer en meer de multiculturele samenleving ingepeperd krijgen daar waar velen hier uiteraard niet mee eens zijn en niet kunnen of durven reageren
 1. Eerste officiële rapport: vooral niet-gevaccineerden nog besmet (behalve bij 65-plussers) en in ziekenhuis opgenomen
  23

  Eerste officiële rapport: vooral niet-gevacci­neer­den nog besmet (behalve bij 65-plus­sers) en in ziekenhuis opgenomen

  Het blijken vooral niet-gevaccineerde mensen te zijn die nu nog besmet raken met het coronavirus en opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat heeft coronacommissaris Pedro Facon gezegd bij de bekendmaking van een eerste rapport over de vaccinatiestatus van coronapatiënten. Enige uitzondering is te zien bij de 65-plussers. In deze groep raken meer gevaccineerde mensen besmet dan niet-gevaccineerde. Maar dat zou op zich niet vreemd zijn.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.