Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken zijn nieuwjaarstoespraak, vandaag in Baasrode.
Volledig scherm
Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken zijn nieuwjaarstoespraak, vandaag in Baasrode. © BELGA

Vlaams Belang: "Groot verschil tussen 'Theo-rie' en 'Theo-praktijk'"

"Ons land, onze mensen en onze toekomst. Dat is waar het de komende jaren over gaat." Zo besloot Vlaams Belangvoorzitter Tom Van Grieken zijn nieuwjaarstoespraak in Baasrode. "Wij moeten Vlaamse identiteit en veiligheid niet uitroepen tot een verkiezingsthema. Veiligheid én identiteit zitten in het DNA van onze partij", sneerde hij. De andere partijen roepen deze thema's uit tot verkiezingsthema's, Vlaams Belang wil er beleidsthema's van maken.

46 reacties

 • johny daneels

  5 jaar geleden
  deze mannen verdienen onze stemmen en niemand anders, kijk maar eens naar Duitsland "Cottbus" de miserie escaleert daar al enige tijd en zal nooit meer stoppen,het is de hoogste tijd dat de meeste Vlamingen ontwaken, de slapende massa...
 • ka Van der Linden

  5 jaar geleden
  Men MOET VB nu mee aan boord nemen. Anders zal het te laat zijn, het wordt onleefbaar en een catastrofe is in de maak.
 • Tom Faes

  5 jaar geleden
  De Fons is weer bezig met strategie . Mogen Vlaams Belangers niet meer op Vlaams Belang stemmen Fons ??Wat staat er op punt 1 van de statuten van NVA ? en als nva dat punt dan voor een jaar of tien in de ijskast stopt dan moeten de VB(ers) dat aanvaarden omdat Fons het zegt ? Hoogheidswaanzin Fons!
 • Erik Wijmeersch

  5 jaar geleden
  Fons Casteels , ik zal het u even uitleggen, alle wetten voor migratie op europees niveau alsook alle resoluties tegen Polen en Hongarije werden telkens door de N-va leden in het europese parlement goedgekeurd, informeer alvorens u zich uitspreekt.
 • Fons Casteels

  5 jaar geleden
  Ik denk dat oud-voorzitter Karel Dillen zich omkeert in zijn graf als hij Van Grieken bezig hoort. Mag ik hem even herinneren aan de tweede regel van het Gebed voor het vaderland? En voor iedere Antwerpenaar die overweegt om voor het Vlaams Belang te stemmen: denk eraan dat elke stem voor het Vlaams Belang een stem minder is voor de NVA, en dat u dan de kans vergroot dat Van Besien - of erger, Tom Meeuws- uw volgende burgemeester wordt.
 1. Vlaamse ministers Peeters en Demir naar New York voor VN-waterconferentie: “Vooral een marketingstunt om hun losseflodderbeleid op te poetsen”, zegt Mieke Schauvliege

  Vlaamse ministers Peeters en Demir naar New York voor VN-waterconfe­ren­tie: “Vooral een marke­tingstunt om hun losseflod­der­be­leid op te poetsen”, zegt Mieke Schauvlie­ge

  De Vlaamse ministers van Omgeving en Mobiliteit Zuhal Demir (N-VA) en Lydia Peeters (Open VLD) reizen deze week naar New York voor de eerste waterconferentie van de Verenigde Naties in bijna 50 jaar tijd. Peeters en Demir zullen er onder meer de Vlaamse Blue Deal voorstellen, die waterschaarste en droogte moet aanpakken.
 2. INTERVIEW. Nooit meer meer weer met Frank Deboosere: “Ik heb het er moeilijk mee gehad, maar nu ben ik er klaar voor. Tenminste: dat hoop ik”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Nooit meer meer weer met Frank Deboosere: “Ik heb het er moeilijk mee gehad, maar nu ben ik er klaar voor. Tenminste: dat hoop ik”

  Na 36 jaar is de carrière van Frank Deboosere (64) op de VRT afgelopen. Vanavond bracht hij zijn laatste weerbericht en vrienden en collega’s wuifden hem uit in een tv-special. Eén van de meest vertrouwde gezichten van Vlaanderen verdwijnt zo van het scherm, maar niet zonder afscheidsinterview. Van schrik voor het zwarte gat over het ‘Deboosere-bakkes’ tot zijn softie-imago. “Mensen denken dat ik een soort pater ben die alleen rauwe selder eet en niks anders drinkt dan water. Maar wie zegt dat dat klopt?”