Kersvers Vlaams Belang-Kamerlid Dominiek Sneppe.
Volledig scherm
Kersvers Vlaams Belang-Kamerlid Dominiek Sneppe. © Facebook, Vlaams Belang

Vlaams Belang-fractieleider noemt collega Dominiek Sneppe na holebi-heisa "domme gans”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zit erg verveeld met de uitspraken van pas verkozen Kamerlid Dominiek Sneppe. De Vlaams Belangster uit Zedelgem stelde vorige week in een kranteninterview de verworven holebirechten in vraag. “Dat is haar persoonlijke mening, maar dat is niet het partijstandpunt. Wij gaan nooit raken aan de verworven rechten”, zegt Van Grieken in VTM Nieuws. Op Twitter noemde Vlaams fractieleider Chris Janssens Sneppe zelfs een “domme gans”, al verwijderde hij die tweet meteen.

500 reacties

 • Patrick Van Bogaert

  3 jaar geleden
  Man,man,man die Sneppe hoe kun je zo'n uitspraken doen? Heel onrespectvol en schandalig
 • Leo Peeters

  3 jaar geleden
  Ik zou nooit stemmen voor een partij die de verworven rechten van holebi's zou willen afnemen, maar ook niet voor een partij die een huwelijk tussen twee mensen van hetzelfde geslacht en het door hen adopteren van kinderen als volkomen normaal vindt, of zelfs promoot, zoals o.a. N-VA dat doet. Er rest me dus enkel het VB (zie hun partijprogramma).
 • Eddy Moriën

  3 jaar geleden
  Ze laten toch weer hun ware aard zien.
 • koen leenknecht

  3 jaar geleden
  Dat homo's het recht hebben verworven om kinderen op te voeden is nu zo . Maar niet iedereen moet hiermee akkoord zijn .
 • Veerle de ryck

  3 jaar geleden
  Wat is die haar probleem eigenlijk . Wij kunnen perfect ook kinderen opvoeden hoor als het erop aan komt en waarom zouden wij niet mogen trouwen. Wij zijn ook mensen zenne. Ben al 3 jaar gelukkig getrouwd met mijn vrouwtje!!!!
 1. N-VA-ondervoorzitter na 'Ban Islam'-tweet Dewinter: “Zullen in dat geval hele korte onderhandelingen zijn”

  N-VA-ondervoor­zit­ter na 'Ban Is­lam'-tweet Dewinter: “Zullen in dat geval hele korte onderhande­lin­gen zijn”

  N-VA-ondervoorzitter Lorin Parys vindt de meest recente tweet van Vlaams Belang-parlementslid Filip Dewinter “echt wel een brug te ver”. Dewinter postte vanavond een bericht dat “CD&V, sp.a en Open Vld collaboreren met de islam”, terwijl “wij in het verzet gaan”. Hij vulde zijn tweet aan met de veelzeggende hashtag #BanIslam. Net vandaag kwam Vlaams Belang langs bij formateur Bart De Wever voor een tweede gesprek over de Vlaamse regeringsvorming.