Illustratiefoto: Federaal Parlement.
Volledig scherm
Illustratiefoto: Federaal Parlement. © Photo News

Vlaams Belang eist verhoging van minimumlonen: “Wij hebben daar geen toestemming voor nodig van Europa”

Vlaams Belang zal tijdens het debat in de Kamer vandaag een snelle nationale stijging van de minimumlonen eisen. De partij vindt dat er niet gewacht moet worden op een Europees initiatief, maar vindt dat deelstaten dit zelf het snelst kunnen regelen. Federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) wil dat de minimumlonen verder stijgen, maar benadrukt ook het belang van Europese samenwerking: “Doordat werknemers in andere Europese landen hogere lonen krijgen, zullen Belgische werknemers niet langer uit de markt worden geprijsd”.

35 reacties

 • simonne goderie

  2 maanden geleden
  De zwakste waren vroeger alleen de dupe , maar nu de middenklasse getroffen wordt kan men niet meer wegkijken .De kruimels die nu nog worden bijgegeven zullen niet volstaan om het hoofd boven water te houden ,zoveel is duidelijk !
 • oswald billiet

  2 maanden geleden
  De lonen verhogen, dat hoeft nu niet. De energiekosten verlagen, dat is nu het belangrijkste, vele keren beter en veiliger voor de burger in deze crisistijd. Wanneer de lonen met 5% zouden verhogen zijn die kort nadien al afgeroomd door prijsverhogingen en zitten we terug in hetzelfde straatje . Bezin U over de beheersing van de energie moet nu de mantra in het parlement zijn.
 • Pat Debal

  2 maanden geleden
  Ze hebben schrik van de PVDA die dat zelf al eens voorstelde maar wind van voor kreeg
 • Marcel Willems

  2 maanden geleden
  PVDA is een partij voor het volk waar VB niets dan tweedracht zaait en zeker geen sociale partij is .Voorstellen is gemakkelijk maar de goedkeuring krijgen vraagt coprmissen en die partij kan dat niet
 • Marc Baeyens

  2 maanden geleden
  Het Groene kantje van het VB steekt hier weer de kop op. De mensen paaien met onberedeneerde beloftes die ze graag horen.