Tom Van Griekens Twitterpagina werd vorige week geblokkeerd.
Volledig scherm
Tom Van Griekens Twitterpagina werd vorige week geblokkeerd. © Photo News

Vlaams Belang dient wetsvoorstel in dat censuur op sociale media moet verhinderen

Het Vlaams Belang heeft een wetsvoorstel ingediend dat sociale media zoals Facebook en Twitter moet verhinderen om willekeurig gebruikers en ‘posts’ te verwijderen. De partij doet dat nadat vorige week de Twitterpagina van voorzitter Tom Van Grieken werd geblokkeerd. “Enkel wat illegaal is volgens onze wetten mag worden verwijderd op sociale media, niet zomaar dat wat die bedrijven niet aanstaat”, zegt Vlaams Belang-Kamerlid en juriste Marijke Dillen, die het voorstel indiende. 

48 reacties

 • Catherine Mistiaen

  2 jaar geleden
  Niets is zo plezant als eens uw ei kwijtkunnen in een reactie. Humor is hierbij een lekkere saus, maar spot is erover: het is altijd beledigend. Denk aan de joodse spotprenten vroeger. Op 1 of andere manier weet elk mens wanneer het fatsoen overschreden is. Zelfcensuur is beter dan externe censuur. Op de grens balanceren, is natuurlijk verleidelijk, maar kan erover zijn, waardoor externe censuur nodig is.
 • Paul Jansen

  2 jaar geleden
  De sociale media en de media in het algemeen worden meer en meer woke, overcorrect. Enkelen gaan besluiten hoe we moet denken en vooral dat we ons moeten verontschuldigen. Het Westen zit met een verontschuldigingscultuur opgezadeld. Afrika, Azië en Zuid Amerika lachen met ons.
 • pascal demarets

  2 jaar geleden
  Of verbied meteen sociale media. Ik verkies sociale mensen.
 • Jozef Van Mellaert

  2 jaar geleden
  Twitter vergrendeld de account niet omdat deze haatdragend of beledigend zouden zijn maar omdat de beelden "privaatmateriaal" zijn van SP voorzitter district A . Men kan zich afvragen of beelden nog privaatmateriaal zijn wanneer de voorzitter deze daarvoor zelf publiek heeft gepost. Twitter oordeelt hier dat het dan privaatmateriaal blijft. Twitter moet wel consequent zijn en heel wat accounts om die reden blokkeren. Twitter is hier partijdig. Een wet hiertegen zal er nooit komen.
 • GERARD DE PELECIJN

  2 jaar geleden
  Groot gelijk want iedereen gelijk voor de wet en niemand uitsluiten ook eigen volk!
 1. WEERBERICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  WEERBE­RICHT. Opnieuw grijs, koud, maar wel droog weer, kans op lichte sneeuw in de Ardennen

  De onstabiliteit in onze atmosfeer was van korte duur. Al vertaalt dat zich niet in een stralende zon. Want er zit veel vocht gevangen in de onderste luchtlagen, wat leidt tot heel wat lage wolken. Daarnaast voert een noordelijke stroming polaire lucht aan naar ons land. Hierdoor daalt de temperatuur opnieuw naar enkele graden boven het vriespunt. Ten zuiden van Samber en Maas is het opletten voor gladheid (CODE GEEL tot 12u).