Tom Van Griekens Twitterpagina werd vorige week geblokkeerd.
Volledig scherm
Tom Van Griekens Twitterpagina werd vorige week geblokkeerd. © Photo News

Vlaams Belang dient wetsvoorstel in dat censuur op sociale media moet verhinderen

Het Vlaams Belang heeft een wetsvoorstel ingediend dat sociale media zoals Facebook en Twitter moet verhinderen om willekeurig gebruikers en ‘posts’ te verwijderen. De partij doet dat nadat vorige week de Twitterpagina van voorzitter Tom Van Grieken werd geblokkeerd. “Enkel wat illegaal is volgens onze wetten mag worden verwijderd op sociale media, niet zomaar dat wat die bedrijven niet aanstaat”, zegt Vlaams Belang-Kamerlid en juriste Marijke Dillen, die het voorstel indiende. 

48 reacties

 • Catherine MISTIAEN

  8 maanden geleden
  Niets is zo plezant als eens uw ei kwijtkunnen in een reactie. Humor is hierbij een lekkere saus, maar spot is erover: het is altijd beledigend. Denk aan de joodse spotprenten vroeger. Op 1 of andere manier weet elk mens wanneer het fatsoen overschreden is. Zelfcensuur is beter dan externe censuur. Op de grens balanceren, is natuurlijk verleidelijk, maar kan erover zijn, waardoor externe censuur nodig is.
 • Paul Jansen

  8 maanden geleden
  De sociale media en de media in het algemeen worden meer en meer woke, overcorrect. Enkelen gaan besluiten hoe we moet denken en vooral dat we ons moeten verontschuldigen. Het Westen zit met een verontschuldigingscultuur opgezadeld. Afrika, Azië en Zuid Amerika lachen met ons.
 • Peter Dewaele

  8 maanden geleden
  Of verbied meteen sociale media. Ik verkies sociale mensen.
 • Jozef Van Mellaert

  8 maanden geleden
  Twitter vergrendeld de account niet omdat deze haatdragend of beledigend zouden zijn maar omdat de beelden "privaatmateriaal" zijn van SP voorzitter district A . Men kan zich afvragen of beelden nog privaatmateriaal zijn wanneer de voorzitter deze daarvoor zelf publiek heeft gepost. Twitter oordeelt hier dat het dan privaatmateriaal blijft. Twitter moet wel consequent zijn en heel wat accounts om die reden blokkeren. Twitter is hier partijdig. Een wet hiertegen zal er nooit komen.
 • GERARD DE PELECIJN

  8 maanden geleden
  Groot gelijk want iedereen gelijk voor de wet en niemand uitsluiten ook eigen volk!
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.