Vlaams Belang dient een klacht in tegen PS-kopstuk Laurette Onkelinx wegens smaad, laster en eerroof nadat ze verklaarde dat het VB een "racistische partij" is.
Volledig scherm
Vlaams Belang dient een klacht in tegen PS-kopstuk Laurette Onkelinx wegens smaad, laster en eerroof nadat ze verklaarde dat het VB een "racistische partij" is. © Belga, Reuters

Vlaams Belang dient klacht in tegen Onkelinx (PS): “Racistische partij? Dit is spuwen in gezicht van meer dan 800.000 Vlamingen”

Vlaams Belang dient een klacht in wegens laster tegen voormalig vicepremier Laurette Onkelinx (PS). Drie dagen na de verkiezingen mocht Tom Van Grieken, als voorzitter van de extreemrechtse partij, voor de allereerste keer langs op het koninklijk paleis voor een onderhoud met de vorst. Iets wat in Franstalig België tot beroering leidt.

 1. WHO maant aan tot “extreme voorzichtigheid” tijdens feestdagen

  WHO maant aan tot “extreme voorzich­tig­heid” tijdens feestdagen

  De cijfers blijven dalen in ons land: het aantal nieuwe besmettingen daalt met meer dan een derde, het aantal ziekenhuisopnames en overlijdens met een kwart. Het lijkt dus de goede kant op te gaan, al vrezen experts voor de heropening van de winkels vanaf morgen. Want afgelopen weekend was er al sprake van een grote volkstoeloop in Nederlandse grenssteden, in Brussel en Brugge. “Als we zo voortdoen, zullen de winkels niet lang openblijven", reageerde epidemioloog Pierre Van Damme bij HLN LIVE. Herlees alle ontwikkelingen van maandag 30 november in dit liveblog.
 2. Parket vordert 10 jaar cel voor Melikam Kucam: “Hij heeft zijn eigen belang boven het algemeen belang gezet en zich een ware leugenaar getoond”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Parket vordert 10 jaar cel voor Melikam Kucam: “Hij heeft zijn eigen belang boven het algemeen belang gezet en zich een ware leugenaar getoond”

  Het Openbaar Ministerie vorderde vanochtend 10 jaar cel een boete van 1,9 miljoen euro voor Melikan Kucam. Kucam had onder voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) de opdracht gekregen om een lijst op te stellen van christelijke vluchtelingen uit Syrië die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. In die hoedanigheid heeft hij echter talloze vluchtelingen hoge bedragen laten betalen voor dergelijke visa, terwijl die eigenlijk gratis behoren te zijn. “Alles is een complot tegen hem. Hij heeft zijn eigen belang boven het algemeen belang gezet en zich een ware leugenaar getoond”, aldus de procureur.
 1. Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers
  Play

  Olifant maakt komaf met ongewenste bezoekers

 2. Heb jij de kerstversiering van het Witte Huis al gezien?
  Play

  Heb jij de kerstver­sie­ring van het Witte Huis al gezien?