Chris Janssens, fractieleider voor het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Chris Janssens, fractieleider voor het Vlaams Belang in het Vlaams Parlement. © Photo News

Vlaams Belang dient belangenconflict in rond abortuskwestie: “Open Vld zal moeten kiezen”

Het Vlaams Belang gaat woensdag een belangenconflict indienen in het Vlaams Parlement rond de abortuskwestie, waarbij een voorstel op tafel ligt om de legale abortustermijn uit te breiden naar 18 weken. Volgens het Vlaams Belang is er helemaal geen meerderheid te vinden in Vlaanderen. “Het voelt aan alsof met dit radicale voorstel ongeboren baby’s worden ingezet als pionnen op het schabouwelijk schaakspel van de federale formatie.” Ook N-VA vindt een versoepeling van de wet onaanvaardbaar, en noemt het een gebrek aan respect voor de onderhandelende partijen: “Als men het ernstig meent met deze poging, dan heeft men respect voor alle partners rond de tafel. Als de wet donderdag wordt goedgekeurd, is dat een heel duidelijk signaal”, aldus Jan Jambon (N-VA) in het VTM Nieuws. 

114 reacties

 • Alysa Soetaert-van Sentehouse

  1 jaar geleden
  Abortus is nog altijd het leven ontnemen, moord, je eigen gedragen kind... Neem je verantwoordelijkheid. Ze zouden beter eens discussiëren over belangrijkere zaken! Ons strafrecht? Gevangenissen ...
 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 jaar geleden
  Dat ze nu hun tijd aan het verdoen zijn over abortus begrijp ik niet. Nu moet er eerst en vooral gezorgd worden voor een regering die op een ernstige en eerlijke wijze een oplossing biedt voor de enorme staatsschuld die op ons afkomt. Alles op zijn tijd, maar nu geen uitvluchten zoeken om de zeer ernstige problemen voor zich uit te schuiven.
 • Engels Louis

  1 jaar geleden
  Als men abortus wil is het duidelijk dat het kind niet gewenst is, Waarom dan een ongewenst kind op de wereld zetten?
 • Bob Croux

  1 jaar geleden
  Eerst en vooraf. Het stond blijkbaar in geen verkiezingsprogramma. Wie oud genoeg is herinnert zich de hevige strijd bij de huidige abortuswet. Zo iets stem je niet stoemelinks zoals vorige week geprobeerd. De pastoor is weg maar er zweeft nog een gevoel van bescherming. Betrek het volk in waarom wel of niet, dit is nergens op de voorgrond gekomen. Hoe ver is het kind, waarom nodig enz enz. Wat is de reden v d vrouw enz enz.
 • Roger Geens

  1 jaar geleden
  We zullen zien hoe "sterk "Lachaert is of hoe slap , als hij het liberaal remorkse voor de zoveelste maal aan de NV-A wil haken . Tegenwoordig zijn er nog weinig politici met "karakter "