Vlaams Belang boycot zitting Vlaams Parlement uit protest tegen afwezige ministers: “Van Afrika tot in Amerika met deze regering”

UPDATE“Het belangrijkste land voor elke politicus is en blijft het binnenland”: het Vlaams Belang hekelde woensdag de afwezigheid van verschillende Vlaamse minister tijdens het vragenuurtje in het Vlaams Parlement en verliet meteen na de opening van de plenaire het halfrond als protest. “Maar liefst vijf van de negen Vlaamse ministers zitten in het buitenland. Dat getuigt van bitter weinig respect voor de Vlaamse democratie”, zegt fractieleider Chris Janssens. De woordvoerder van minister-president Jan Jambon (N-VA) noemt de kritiek aan onze redactie “naast de kwestie”.

74 reacties

 • Chris Ysebaert

  3 maanden geleden
  Ik ben helemaal geen Vlaams Belang fan maar deze keer hebben ze overschot van gelijk. Het absenteïsme is soms flagrant. Er zou een minimum aantal keren moeten vastgelegd worden dat men aanwezig moet zijn, maar ja de dames en heren zijn rechter en beul tegelijk. Zij mogen alles zelf bepalen tot hun extraatjes toe.
 • MARTINA HEREMANS

  3 maanden geleden
  het vlaams blok heeft meer dan groot gelijk
 • GILBERT BODSON

  3 maanden geleden
  Gans het land staat in brand en de dames en heren gaan op snoepreis.
 • Carl Peeters

  3 maanden geleden
  Die gasten worden gewoon betaald om niks te doen?
 • Marlene De Smedt

  3 maanden geleden
  Demir (milieu) en Peeters (openbare werken) op de waterconferentie logisch. Dalle op werkbezoek logisch al werd niet vermeld wat dat inhoudt, maar van Jambon en Diependaele kennen we enkel de bestemming en vermeldt men niet eens dat het een werkbezoek is.