Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.
Volledig scherm
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. © BELGA

Vlaams Belang: "Betaal pensioenverhoging met immigratiefactuur"

"Met de immigratiefactuur van 1 jaar kunnen we de pensioenen met 286 euro per maand doen stijgen." Dat zegt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken in een reactie op de felle tegenwind op het voorstel om de pensioenen voor mensen met een volledige loopbaan te doen stijgen tot 1.500 euro.

50 reacties

 • Paul Van Gysel

  5 jaar geleden
  De wettelijke pensioenen in België zijn erg laag in vergelijking met onze buurlanden. Dat kan beter, zeker voor de Belgen die onafgebroken 45 jaar gewerkt hebben in dit land.
 • Tarik Akan

  5 jaar geleden
  Zonder migratie ligt België en bij uitbreiding heel EU plat. Zware en vuile jobkes waarvoor de Belg zich te goed voor voelt geraken dan niet meer ingevuld. Tot een derde zelfs meer economische consumptie valt weg. De rijke Belg spaart de economie kapot en eens gepensioneerd pakt hij alles mee naar zonnigere oorden.
 • Hubert Vanmechelen

  5 jaar geleden
  Paradoxaal genoeg geraken jobs niet ingevuld omdat er teveel mensen zijn. Teveel? Ja, juist teveel! Hoe minder mensen er zijn hoe minder er geconsumeerd wordt, de productie moet omlaag want met overschotten ben je niks, waardoor het aanbod in jobs kleiner wordt en er dus minder jobs zullen open blijven.
 • Ivo Verherstraeten

  5 jaar geleden
  Proficiat Tom maar de waarheid kwetst.
 • Désiré Van Nieuwenhuyzen

  5 jaar geleden
  danny buyse, er zijn nog altijd zo een slordige 500.000 werklozen in dit land.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Crombez mijdt Antwerps debacle in nieuwjaarsspeech en pleit voor minimumpensioen van 1.500 euro

  Crombez mijdt Antwerps debacle in nieuwjaars­speech en pleit voor minimumpen­si­oen van 1.500 euro

  De sp.a gaat voor "nieuw socialisme": het streven naar gelijkheid en bescherming in nieuwe tijden. Dat heeft voorzitter John Crombez gezegd op de nieuwjaarsreceptie van de partij. De partij wil ook een minimumpensioen van minstens 1.500 euro. Crombez repte met geen woorden over het Antwerpse debacle dat de sp.a recent een nieuwe klap opleverde, maar toont zich strijdvaardig. "Jullie zullen ons niet temmen", klonk het.
 3. “Mammoetvlees is van ons”: Belgisch bedrijf wil Australische concurrent aanklagen
  3

  “Mammoet­vlees is van ons”: Belgisch bedrijf wil Australi­sche concurrent aanklagen

  De veelbesproken mammoetgehaktbal is géén uitvinding van het Australische bedrijf Vow dat er begin deze week mee uitpakte in het Amsterdamse NEMO Science Museum. Dat zegt tenminste het Belgische bedrijf Paleo dat nu overweegt om juridische stappen te ondernemen tegen Vow. “Wij hebben die technologie twee jaar geleden al uitgevonden”, zegt Paleo in een reactie. “Onze technologie claimen als eigen uitvinding is zeer onethisch”
 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.