Volledig scherm
© Photo News

Vivaldi-partijen zonder akkoord uit elkaar: Bouchez (MR) zou te veel dwarsliggen, premier Wilmès moet bemiddelen

De regeringsonderhandelaars van een Vivaldi-coalitie hebben hun vergaderingen gestaakt, tot nader order. Dat is bevestigd aan onze redactie door meerdere bronnen. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zou te veel dwarsliggen. De preformateurs Egbert Lachaert (Open Vld) en Conner Rousseau (sp.a) proberen de brokken te lijmen via bilaterale ontmoetingen. Ook premier Wilmès (MR) wordt daarbij betrokken. De onderhandelingen zijn zondagavond rond 21.30 uur beëindigd. Maandagmiddag wordt er voortgewerkt, zo meldt een woordvoerder van de preformateurs.

 1. ASSISEN LIVE. Aanklager overloopt bewijslast van 29 jaar geleden: “De identiteit van dader en slachtoffer kleven aan dezelfde jeansbroek. Dat is behoorlijk uniek”

  ASSISEN LIVE. Aanklager overloopt bewijslast van 29 jaar geleden: “De identiteit van dader en slachtof­fer kleven aan dezelfde jeansbroek. Dat is behoorlijk uniek”

  In het Leuvense assisenhof staat de 47-jarige Alinda Van der Cruysen deze week terecht voor de gruwelijke dubbele moord op twee bejaarde familieleden, 29 jaar geleden in Tienen. De Antwerpse was toen 18 jaar. “Een barbaarse marteling”, omschrijft de wetsarts de lijdensweg van Jules Bogaerts (81) en Jeannette Jacobs (78). Het was pas vier jaar geleden dat Van der Cruysen door nieuw DNA-onderzoek gelinkt kon worden aan de feiten. Het gerecht ging altijd uit van twee daders, maar een tweede verdachte werd nooit gevonden.
 2. “Opa, wanneer kan je ons weer zien?”: Maaseikenaar (48) blijvend blind na arbeidsongeval met zwavelzuur
  PREMIUM
  Maaseik

  “Opa, wanneer kan je ons weer zien?”: Maaseike­naar (48) blijvend blind na arbeidson­ge­val met zwavelzuur

  “Opa, wanneer zal je weer kunnen zien?” Een vraag die snijdt door het hart van Maaseikenaar Toon Opdencamp (48), maar het antwoord is duidelijk: nooit meer. Na een arbeidsongeval in Duitsland in 2017 met zwavelzuur, ziet hij nog maar voor 5 procent en slechts door één oog. De man hoopt op een schadevergoeding van 1 miljoen euro via het Duitse gerecht en wil vooral erkenning. “Wij gaan sindsdien door een hel", vertelt Toon. Via sociale media zamelen collega’s geld voor hem in om de hoge gerechtskosten te betalen.
 1. Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered
  Play

  Vrouw valt in slaap achter het stuur en wordt door agenten uit zinkende auto gered

 2. Morgen vieren de Amerikanen Thanksgiving. Maar wat is dat?
  Play

  Morgen vieren de Amerikanen Thanksgi­ving. Maar wat is dat?