De onderhandelaars proberen zo snel mogelijk een regering op de been te brengen.
Volledig scherm
PREMIUM
De onderhandelaars proberen zo snel mogelijk een regering op de been te brengen. © Photo News

Vivaldi-partijcongressen maken zich in spoed klaar om het regeerakkoord goed te keuren

Met de finish in zicht, is het alle hens aan dek bij de Vivaldi-partijen. Willen de onderhandelaars donderdag voor het parlement een regeerakkoord voorstellen, moet de tekst eerst nog langs zeven partijcongressen passeren. En dat is niet alleen vanwege de timing, maar ook door corona geen sinecure.

 1. Biostatisticus Kurt Barbé: “Met dit groeipatroon doorbreken we op 9 november de symbolische grens van 10.000 hospitalisaties”

  Biostatis­ti­cus Kurt Barbé: “Met dit groeipa­troon doorbreken we op 9 november de symboli­sche grens van 10.000 hospitali­sa­ties”

  Amper vijf dagen na het ingaan van een avondklok en het sluiten van de horeca, zijn er alweer nieuwe maatregelen geïntroduceerd. Omdat de cijfers ons daartoe verplichten: in totaal ligger er reeds 3.649 patiënten in de Belgische ziekenhuizen. Gisteren werden er bijna 500 nieuwe opnames in het ziekenhuis geregistreerd. En het buigpunt van het aantal hospitalisaties is voorlopig niet in zicht, zo berekende biostatisticus Kurt Barbé (VUB).
 2. Biostatisticus Geert Molenberghs: “3 tot 4 procent Belgen vermoedelijk besmet jongste twee weken”
  Play

  Biostatis­ti­cus Geert Molen­berghs: “3 tot 4 procent Belgen vermoede­lijk besmet jongste twee weken”

  De coronacijfers in ons land blijven dramatisch stijgen. De incidentie – het aantal gevallen per 100.000 inwoners in veertien dagen – is voor de allereerste keer boven de 1.000 gegaan. Dat betekent dat 1 procent van de Belgen de afgelopen twee weken te horen kreeg dat hij of zij besmet is met het coronavirus. “We vinden niet alle gevallen, reken dus dat het eigenlijk om 3 tot 4 procent gaat”, aldus biostatisticus Geert Molenberghs van de KU Leuven en de UHasselt.