Tijdens een betoging van Viruswaanzin begin deze maand werden een hondertal 'ontslagbrieven' verzameld voor viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Tijdens een betoging van Viruswaanzin begin deze maand werden een hondertal 'ontslagbrieven' verzameld voor viroloog Marc Van Ranst. © BELGA

‘Viruswaanzin’ dient klacht in tegen viroloog Marc Van Ranst bij Orde der Geneesheren

Advocaat Michael Verstraeten heeft namens een groep burgers een klacht ingediend bij de Orde der Geneesheren tegen viroloog Marc Van Ranst. De beschuldigingen tegen Van Ranst zijn niet te min: volgens de klagers, die zich verenigen in de organisatie ‘Viruswaanzin’, misbruikt Van Ranst zijn status als arts, verspreidt hij valse informatie en zaait hij angst onder de bevolking waardoor hij zelf verantwoordelijk zou zijn voor vroegtijdige sterfgevallen. Daarnaast zou Van Ranst ook zijn collega-artsen “publiekelijk denigreren”. Dat meldt de RTBF. 

11 reacties

 • Marc Gheerardyn

  2 jaar geleden
  Marc van Ranst zou zich moeten bezig houden met de volksgezondheid !!, tegenwoordig lijkt hij wel een politieker en zulke komidianten hebben we al meer dan genoeg.
 • André Christiaens

  2 jaar geleden
  Gisteren 23/0820 hebben wij voor de derde maal een vrienden-familiefeest afgelast zien worden, er zouden juist geteld 49 volwassen personen aanwezig geweest zijn. Wat gebeurt er zaterdag, opening van het grootste hoerenkot van de Benelux aan de Belgische/Nederlandse grens, waar wel 100 personen aanwezig zijn uit verschillende rangen van de bevolking, verspreiding van Corona & Aids is niet uitgesloten, dit mag dan wel.
 • Patrick Devogelaere

  2 jaar geleden
  Volledig akkoord, krijgen voor 200% mijn steun.
 • p. devillé

  2 jaar geleden
  Goed zo.De virologen kennen misschien wel iets van virusen maar niet veel van gezondheid.Dat is een complexere materie die men niet kent door eventjes in de microscoop te kijken.De virologen mogen het niet voor het zeggen hebben zoals nu het geval.Veel van de opgelegde maatregelen veroorzaken meer problemen dan dat ze oplossen.
 • Ludo Broeders

  2 jaar geleden
  Die groep burgers weten het precies beter dan Van Ranst, denken die soms dat er zonder hem geen virus meer aanwezig is? Ik vermoed toch dat die virologen het beter weten dan die sukkelaars welke klacht indienen. Wacht nog zes weken en dan zullen we de balans eens opmaken.