Tijdens een betoging van Viruswaanzin begin deze maand werden een hondertal 'ontslagbrieven' verzameld voor viroloog Marc Van Ranst.
Volledig scherm
Tijdens een betoging van Viruswaanzin begin deze maand werden een hondertal 'ontslagbrieven' verzameld voor viroloog Marc Van Ranst. © BELGA

‘Viruswaanzin’ dient klacht in tegen viroloog Marc Van Ranst bij Orde der Geneesheren

Advocaat Michael Verstraeten heeft namens een groep burgers een klacht ingediend bij de Orde der Geneesheren tegen viroloog Marc Van Ranst. De beschuldigingen tegen Van Ranst zijn niet te min: volgens de klagers, die zich verenigen in de organisatie ‘Viruswaanzin’, misbruikt Van Ranst zijn status als arts, verspreidt hij valse informatie en zaait hij angst onder de bevolking waardoor hij zelf verantwoordelijk zou zijn voor vroegtijdige sterfgevallen. Daarnaast zou Van Ranst ook zijn collega-artsen “publiekelijk denigreren”. Dat meldt de RTBF. 

11 reacties

 • Marc Gheerardyn

  11 maanden geleden
  Marc van Ranst zou zich moeten bezig houden met de volksgezondheid !!, tegenwoordig lijkt hij wel een politieker en zulke komidianten hebben we al meer dan genoeg.
 • André Christiaens

  11 maanden geleden
  Gisteren 23/0820 hebben wij voor de derde maal een vrienden-familiefeest afgelast zien worden, er zouden juist geteld 49 volwassen personen aanwezig geweest zijn. Wat gebeurt er zaterdag, opening van het grootste hoerenkot van de Benelux aan de Belgische/Nederlandse grens, waar wel 100 personen aanwezig zijn uit verschillende rangen van de bevolking, verspreiding van Corona & Aids is niet uitgesloten, dit mag dan wel.
 • Patrick Devogelaere

  11 maanden geleden
  Volledig akkoord, krijgen voor 200% mijn steun.
 • pascal devillé

  11 maanden geleden
  Goed zo.De virologen kennen misschien wel iets van virusen maar niet veel van gezondheid.Dat is een complexere materie die men niet kent door eventjes in de microscoop te kijken.De virologen mogen het niet voor het zeggen hebben zoals nu het geval.Veel van de opgelegde maatregelen veroorzaken meer problemen dan dat ze oplossen.
 • Ludo Broeders

  11 maanden geleden
  Die groep burgers weten het precies beter dan Van Ranst, denken die soms dat er zonder hem geen virus meer aanwezig is? Ik vermoed toch dat die virologen het beter weten dan die sukkelaars welke klacht indienen. Wacht nog zes weken en dan zullen we de balans eens opmaken.
 1. Van Ranst scherp voor MR-minister: “Zonder bubbel van 15 hadden we grote vakantie zonder tweede golf kunnen hebben”

  Van Ranst scherp voor MR-minister: “Zonder bubbel van 15 hadden we grote vakantie zonder tweede golf kunnen hebben”

  Viroloog Marc Van Ranst heeft op Twitter uitgehaald naar de politici, vooral bij de Franstalige partij MR, die vinden dat hij te strenge maatregelen verdedigt. Van Ranst haalde er onder andere de coronakaart van het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) bij waarop heel België nu donkeroranje gekleurd is. Ook pleitte hij nogmaals tegen de bubbel van 15 wisselende sociale contacten per week.