Jonas Van Geel
Volledig scherm
PREMIUM
Jonas Van Geel © Joel Hoylaerts / Photo News

Virus lijkt plots overal: BV’s, politici, Rode Duivels getroffen. Wat is er aan de hand?

Er valt de jongste dagen niet meer naast te kijken: corona in de Tour, bij de Rode Duivels, in de studio's van VTM én die van Studio Brussel... Zelfs preformateur Lachaert testte gisteren positief en zit in quarantaine. Het virus lijkt nu echt óveral te zitten. “Dit is nu: ‘leren leven met het virus’”, zegt viroloog Marc Van Ranst. “Die sfeer van ‘laat ons versoepelen’ en ‘mondmaskers weg’ die door sommigen werd geschapen, zal je nu als sneeuw voor de zon zien verdwijnen.” Steven Van Gucht nuanceert: “ Panikeren is nergens goed voor. We moeten niet zozeer het aantal besmettingen in het oog houden, wel de mate waarin het stijgt. Met zo’n tien procent valt dit nu op zich wel mee.”

64 reacties

 • Bart Timperman

  1 jaar geleden
  Maatregelen worden nog altijd niet serieus genomen, gisteren bij de middelbare school hier stonden veel groepjes jongeren na te praten met masker in de nek of zonder masker, wat heeft het dan voor zin die in de klas wel te verplichten
 • geert geldhof

  1 jaar geleden
  Komt enkel en alleen omdat r meer getest wordt .
 • John Lux

  1 jaar geleden
  Voetballen en wielrennen was volgens Van Ranst toch geen probleem? En nu. Schaf priveleges af en iedereen volgtt terug de regels.
 • Sjonny Martero

  1 jaar geleden
  En de scholen? Waar ze met velen bij elkaar zitten? Dat men daar eens gaat kijken. Een viroloog zal daar geen stap binnen zetten zoals het nu is?
 • manolito vanhoucke

  1 jaar geleden
  manolito vanhoucke Niet alleen in de sport maar ik merk ook dat het publiek in tv programma's ook geen maskers dragen. Zie gisteren bij het voetbal en ook bv bij het rad en in switch. Nochtans is de regel binnen mondmaskerplicht.