Viroloog Marc Van Ranst
Volledig scherm
Viroloog Marc Van Ranst © BELGA

Viroloog Van Ranst: "Reisverbod lijkt me een goed idee”

Viroloog Marc Van Ranst pleit voor een reisverbod. Dat zegt hij in de studio van VTM NIEUWS. “Met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus zou ik er niet gerust in zijn om mensen die vanuit Zuid-Afrika komen nu binnen te laten in ons land.”

72 reacties

 • Daniel Hens

  1 week geleden
  Gelukkig kunnen we niet besmet raken als we gaan werken , op de bus of de tram. Dat ik dan misschien besmet wordt als ik een uitstapje maak neem ik er maar bij.
 • Tony Pauwels

  2 weken geleden
  Reisverbod? De grenzen hadden al sinds maart vorig gesloten moeten zijn voor alles wat niet levensnoodzakelijk is! En voor diegenen die dat een mensenrecht vinden, fijn, daar ga je veel aan hebben als je op je buik in een ICU ligt met een darm in je keel!
 • An De Clercq

  2 weken geleden
  De universele rechten van de mens van de VN omvatten rechten waarop iedereen aanspraak kan maken, ongeacht herkomst, nationaliteit, overtuiging, geslacht, wettelijke status of andere kenmerken. Voorbeelden zijn het recht op vrije meningsuiting, op privacy, op bijeen te komen, op onderwijs en het recht om vrij te reizen. Geen enkel land en geen enkele mens mag deze rechten vernietigen en de wetten van het land mogen evenmin tegen deze mensenrechten ingaan. Reisverbod gaat tegen mensenrechten in.
 • Eddy Crikemans

  2 weken geleden
  Geef de namen en verblijfplaatsen van die besmette personen zodat wij ook mee kunnen nadenken vanwaar die besmettingen komen,en controleren of ze in quarentijne blijven ,beetje gezond verstand gebruiken ,maar dat weten de meeste onder ons al zeker,maar hierover mag niets gezegd worden .
 • Ahmed Zoupha

  2 weken geleden
  Er is echter geen enkel bewijs dat deze mensen tijdens hun reis besmet geraakt zijn, ze zijn enkel getest bij terugkeer! Men had ze ook moeten testen bij vertrek, mogelijks is het grotendeel al besmet vertrokken!
 1. De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan
  UPDATE

  De Croo krijgt zijn zin: landen mogen inwoners verbieden om op vakantie te gaan

  Landen mogen hun inwoners tijdelijk verbieden om op vakantie te gaan. Dat verklaarde Ursula von der Leyen na een videoconferentie met staatshoofden en regeringsleiders over de aanpak van de pandemie. Daarmee lijkt premier Alexander De Croo zijn zin te krijgen: het Overlegcomité kan straks in principe een verbod op niet-essentiële reizen opleggen. Reizen in Europa wordt in het algemeen niet verboden, maar wel sterk afgeraden.
 2. Aantal besmettingen neemt weer toe. Moeten we nog langer wachten op versoepelingen?
  PREMIUM

  Aantal besmettin­gen neemt weer toe. Moeten we nog langer wachten op versoepe­lin­gen?

  Volgens Sciensano-viroloog Steven Van Gucht zal het aantal besmettingen vanaf zaterdag opnieuw stijgen. Dat is geen goed nieuws, nadat de coronacijfers wekenlang in de juiste richting evolueerden. Wat is er aan de hand? Is de Britse variant, die veel besmettelijker is, al hier? Zullen we nu nog veel langer moeten wachten op versoepelingen? Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) legt uit.
 1. Dit is de ongelofelijk schattige Ponkey de shezel
  Play

  Dit is de ongelofe­lijk schattige Ponkey de shezel

 2. In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"
  Play

  In Wuhan zijn de rollen een jaar later omgedraaid: "Het is nergens zo veilig als hier"