Viroloog Van Gucht: "We moeten voorzichtig zijn met het oog op versoepelingen”

Viroloog Steven Van Gucht zegt dat we voorzichtig moeten blijven. “Zeker met het oog op versoepelingen”, klinkt het bij VTM Nieuws. “Ik maak me iets meer zorgen over de privécontext. Denk maar aan thuisfeesten van vijftig man zonder regels. Dat gaat net iets te ver.” Ook zegt Van Gucht dat we de situatie in het Verenigd Koninkrijk, waar momenteel de Indiase variant heerst, goed moeten opvolgen. “Wat daar gebeurt, staat ons misschien ook te wachten.”

14 reacties

 • patrick feyen

  3 weken geleden
  Blijft u voorzichtig, ik zal op reis gaan, zonder angst.
 • Geert Teirlynck

  3 weken geleden
  Natuurlijk moeten we voorzichtig blijven. Anders hebben we voor niets meer dan een jaar in ons kot gezeten. Één onvoorzichtige daad kan nog steeds de dood betekenen van iemand anders. Dat wilt niemand op zijn geweten toch? En ja, ook ik ben blij dat iets meer mag en kan. Maar blijf alert voor onnodige risico's.
 • Linda Wellekens

  3 weken geleden
  Knuffelen, feesten, samenkomen met tienduizenden mensen .... Ik vind dat goed. Maar dan wil ik ook dat de mondmaskers verdwijnen voor iedereen en altijd !!!
 • willem merken

  3 weken geleden
  Ga maar op reis ergens in een hotel met all-in service en je ziet er geen bal van het land. Ik blijf wel in mijn kot.
 • carlos demaeyer

  3 weken geleden
  Carlos De Maeyer proficiat nogmaals aan Viroloog Steven Van Gucht ,duidelijke taal zonder bloemen en potten ,ieder krijgt goede informatie en verder houd hij zich discreet op de achtergrond en onthoud zich van commentaar ,Sommige Virologen zouden voorbeeld moeten volgen .