Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht © AP

Viroloog Van Gucht vindt versoepelen in maart geen goed idee: "Belangrijk perspectief te houden voor april en mei”

Viroloog Steven Van Gucht vindt het geen goed idee om deze maand al te versoepelen. “De situatie blijft fragiel”, zegt hij in gesprek met HLN LIVE. Volgens hem is het belangrijk om perspectief te houden voor april en mei. “Hoe beter we de situatie nu onder controle houden, hoe stabieler de maatregelen blijven, hoe veiliger en hoe beter we gaan kunnen versoepelen in april en mei. Mijn advies is om voorzichtig te zijn.”

130 reacties

 • christiane dewaele

  2 maanden geleden
  Niets versoepelen en de bevolking als maar dieper in de put duwen. Waarom mogen oma en opa niet samen op bezoek bij de kinderen. Omdat ze zelf geen ouders of buitenhuis levende kinderen hebben Of vegen ze zelf overal hun voeten aan. Steun van familie is een belangrijke pijler in de samenleving. Ook de angsthazen die altijd maar mekkeren op de ikzucht van een ander Zijn die dan wel zoveel beter dan een ander. Trouwens er is geen enkel bewijs dat de buitensporige maatregelen ook helpen.
 • Luc Gorrebeeck

  2 maanden geleden
  Begin al met de mensen hun buitenhobby’s terug te geven ! Voorbeeld : hengelclub, hebben niets te maken met cafés of kantines en komen iedere zaterdag samen oom een wedstrijdje te vissen op het kanaal en zitten twintig meter van elkaar ! Begrijpen wie begrijpen kan dat dit verboden wordt ! Dat sommige mensen gefrustreerd raken is te begrijpen ! Als koning voetbal maar verder kan draaien !
 • Lauwereys Francois

  2 maanden geleden
  De cijfers liggen zeker nog niet goed . Liefst nog niet versoepelen. Laat ons doorgaan tot het virus verslagen. We moeten samen hier tegen vechten. Spijtig voor de vele in nood zijnde zelfstandigen. Maar dit is de enige manier om binnenkort terug een normaal leven te kunnen starten.
 • rik casteleyn

  2 maanden geleden
  Eindelijk eens een juiste diagnose van de viroloog . Zijn de andere virologen dezelfde mening toegedaan ? Zullen de ministers eindelijk eens luisteren en de virologen en de ziekenhuizen volgen ?
 • Chris Hom

  2 maanden geleden
  Elke logisch redenerend mens beseft toch dat met de huidige hoge cijfers er van versoepelingen geen sprake kan zijn ! Ze zijn hoger dan de eerste lockdown en we mogen nog ons nog vrij verplaatsen buiten, natuurlijk volgens de coronamaatregelen, maar toch, mensen het weegt op iedereen, maar laat ons toch maar tevreden zijn dat we nog buiten kunnen en mogen !
 1. Onthutsende beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt
  Play

  Onthutsen­de beelden van drijvend ijs dat dijk vernielt

 2. Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleutels af
  Play

  Ella (29) spot sluikstor­ters, filmt alles en neemt autosleu­tels af