Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht © VTM

Viroloog Van Gucht: "Rol van het weer bij coronavirus is nog onbekend”

Nu de zon erdoor komt en het kwik boven de 20 graden stijgt, groeit de hoop dat de warmte het coronavirus kan tegenhouden. Maar het is nog te vroeg om daar uitspraken over te doen, zo luidde het vanochtend op de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum. “Het is inderdaad zo dat vele respiratoire virussen zich minder makkelijk verspreiden bij mooi weer”, zei viroloog Steven Van Gucht. “Maar het is niet zeker dat dit ook zo is bij dit virus.”

4 reacties

 • LUC DEFORCE

  2 jaar geleden
  Ik ondervindt dat vele mensen beginnen nonchalant te zijn met het goede weer ,als ze de maatregeling soepel maken zijn we weer vertrokken voor de hele zomer .
 • Emi Hergersberg

  2 jaar geleden
  Tenminste iemand die geen zekerheden gaat verkondigen zolang die zekerheid niet bestaat.
 • Jef joossens

  2 jaar geleden
  Het is zeker niet zo bij dit virus. Waar ik woon (Ilheus Bahia Brasil) hebben we temperaturen tussen de 25 en 30 graden de laatste maanden en er komen steeds meer corona slachtoffers bij. Ik veronderstel dat er nog wel warme landen zijn waar het virus toeslaat vermits het over heel de wereld verspreid is.
 • PETER PERMENTIER

  2 jaar geleden
  Als ik zo dit artikel lees, een ding wordt er niet bij vermeld dat Covid- 19 zeer weelderig tiert in Italie en Spanje en het is daar warm. Dus de thesis dat de temperatuur een rol gaat spelen is voor mij niets zeggend, de SARS ooit toen in 2002-2003 heeft ook zijn ontwikkeling gekend bij heel warme temperaturen!!
 1. Er komt warm lenteweer aan, maar wat betekent dat nu voor het coronavirus?
  PREMIUM

  Er komt warm lenteweer aan, maar wat betekent dat nu voor het coronavi­rus?

  Komend weekend en volgende week kunnen we genieten van heerlijk lenteweer, met temperaturen die vlot boven de 20 graden zullen stijgen. Maar wat betekent dat voor de uitbraak van het nieuwe coronavirus in ons land? Van virussen als verkoudheden en griep weten we dat ze beter gedijen in koude maanden, maar is dat voor Covid-19 ook het geval? De wetenschap is volop op zoek naar antwoorden. En de eerste studies lijken zowel goed als slecht nieuws te hebben.