Viroloog Steven Van Gucht
Volledig scherm
Viroloog Steven Van Gucht © BELGA

Viroloog Van Gucht: “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepelen”

Het Overlegcomité krijgt morgen een goedgevuld programma voorgeschoteld. De verschillende regeringen van ons land moeten het eens zien te raken over een kader voor de testevents, de modaliteiten voor de heropening van de terrassen en de planning voor de culturele- en evenementensector tijdens de zomer. Viroloog Steven Van Gucht zegt in gesprek met VTM Nieuws dat we voorzichtig moeten omspringen met versoepelingen. “Nieuwe opstoot in juni en juli als we te vroeg te veel versoepelen”, luidt het.

43 reacties

 • Erik Bervoets

  2 jaar geleden
  Die weet al meer dan wij over de vaccinaties. Normaal is iedereen boven de 18 op elf juli gevaccineerd. Of niet?
 • Karel De Martelaere

  2 jaar geleden
  Ik ben niet overtuigd dat politici zich populair maken door te versoepelen. Integendeel. Dit zal de luidste roepers misschien wel plezieren. Holle vaten weet je wel?
 • Marc Puystiens

  2 jaar geleden
  De ene kapt op de ander. Het virus is de vijand en zij doet wat zij wil, voor zolang zij dat wil.
 • Marc Puystiens

  2 jaar geleden
  Mensen, reken aub niet te veel op de vaccins. Er zijn nieuwe varianten op komst. Vrees dat we, zoals ik al langer zeg, nog enkele jaren geduld zullen moeten hebben. In 1920 kon het virus zijn ding doen. Nu niet. Dit zal resulteren in een opstand van het virus waardoor we er veel langer mee zullen zitten. Life finds its way...
 • linda Hofkens

  2 jaar geleden
  Zeg dat eens tegen Jambon, Beke en Bouchez. Die blijven nog altijd vol van hun eigen gelijk. Wat baten lens en bril als de uil niet zien wil. Succes Steven om uw wijsheid aan hen over te brengen.