BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Viroloog Van Gucht neemt het woord op Overlegcomité: “Mogelijk tot 125.000 besmettingen per dag tegen half januari”

Viroloog Steven Van Gucht gaf tijdens het Overlegcomité een uitgebreide toelichting over de coronacijfers in ons land. “De vijfde golf is begonnen”, was zijn niet mis te verstane boodschap.

61 reacties

 • Johan Aerts

  4 maanden geleden
  Vaccineer iedereen overal.
 • phil smedts

  4 maanden geleden
  Afstand houden en risicocontacten vermijden, maar de overheid laat wel toe dat mensen als sardienen in een doosje samengepropt worden op het openbaar vervoer, terwijl ze andere zaken waar goede ventilatie is gaat sluiten. De logica is dat de regering aangestuurd wordt door bedrijfslobby's die liever hebben dat hun werknemers blijven werken tot ze er bij doodvallen.
 • phil smedts

  4 maanden geleden
  En de logica van de politiek: Besmettingen gaan flink stijgen, maar we luisteren vooral niet naar de experten en versoepelen de maatregelen zelfs, wegens orders van VOKA en andere bedrijfslobbygroepen voor wie de gezondheid van de bevolking ondergeschikt is aan het flink rinkelen van hun kassa.
 • Ruben Beylemans

  4 maanden geleden
  Als ze allemaal hun verantwoordelijkheid nemen en doen wat ze moeten doen dan heb je die stijgende besmettingen niet.
 • Patrick De Wachter

  4 maanden geleden
  We hebben al meer dan een jaar een speciale corona commissaris. Wat heeft die al gedaan ( buiten een burn out gehad) ? Coronabarometer ontwikkeld? Ik dacht van niet. Nog iemand iets gehoord van de contacttracers? Of betaalt paterke Beke die gewoon door om niets te doen?
 1. Wie besmet is met apenpokkenvirus moet in isolatie “totdat letsels genezen zijn”, in totaal 3 besmettingen vastgesteld in ons land
  Play
  update

  Wie besmet is met apenpokken­vi­rus moet in isolatie “totdat letsels genezen zijn”, in totaal 3 besmettin­gen vastge­steld in ons land

  Wie besmet is met het apenpokkenvirus moet in contactisolatie “totdat de letsels genezen zijn”. Dat meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) in een persbericht. Hoogrisicocontacten moeten niet in isolatie, maar moeten 21 dagen aan zelfmonitoring doen om eventuele symptomen vast te stellen. Er zal gesensibiliseerd worden, in het bijzonder bij mensen met meerdere bedpartners en mannen die seks hebben met mannen.
 2. Man (21) aangehouden die 4-jarig dochtertje van alleenstaande mama wil misbruiken: “Kan ik haar huren?”
  PREMIUM
  Kortrijk/Dadizele

  Man (21) aangehou­den die 4-jarig dochtertje van alleen­staan­de mama wil misbruiken: “Kan ik haar huren?”

  Een 21-jarige man uit Dadizele (Moorslede) zit in de cel nadat hij een jonge mama uit Kortrijk via Snapchat had gevraagd of hij ‘plezier mocht maken’ met haar 4-jarig dochtertje. “Ik besef dat het misschien een beetje freaky klinkt maar het lijkt me wel spannend en ik wil er je veel geld voor betalen.” De 26-jarige vrouw stapte prompt naar de politie. “Komt hij misschien niet aan zijn trekken bij zijn leeftijdsgenoten?”, vraagt Febe Vandewalle zich af.