BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Viroloog Van Gucht neemt het woord op Overlegcomité: “Mogelijk tot 125.000 besmettingen per dag tegen half januari”

Viroloog Steven Van Gucht gaf tijdens het Overlegcomité een uitgebreide toelichting over de coronacijfers in ons land. “De vijfde golf is begonnen”, was zijn niet mis te verstane boodschap.

61 reacties

 • Johan Aerts

  5 maanden geleden
  Vaccineer iedereen overal.
 • phil smedts

  5 maanden geleden
  Afstand houden en risicocontacten vermijden, maar de overheid laat wel toe dat mensen als sardienen in een doosje samengepropt worden op het openbaar vervoer, terwijl ze andere zaken waar goede ventilatie is gaat sluiten. De logica is dat de regering aangestuurd wordt door bedrijfslobby's die liever hebben dat hun werknemers blijven werken tot ze er bij doodvallen.
 • phil smedts

  5 maanden geleden
  En de logica van de politiek: Besmettingen gaan flink stijgen, maar we luisteren vooral niet naar de experten en versoepelen de maatregelen zelfs, wegens orders van VOKA en andere bedrijfslobbygroepen voor wie de gezondheid van de bevolking ondergeschikt is aan het flink rinkelen van hun kassa.
 • Ruben Beylemans

  5 maanden geleden
  Als ze allemaal hun verantwoordelijkheid nemen en doen wat ze moeten doen dan heb je die stijgende besmettingen niet.
 • Patrick De Wachter

  5 maanden geleden
  We hebben al meer dan een jaar een speciale corona commissaris. Wat heeft die al gedaan ( buiten een burn out gehad) ? Coronabarometer ontwikkeld? Ik dacht van niet. Nog iemand iets gehoord van de contacttracers? Of betaalt paterke Beke die gewoon door om niets te doen?
 1. Minister Frank Vandenbroucke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgpersoneel

  Minister Frank Vandenbrou­c­ke bestelt vaccins tegen apenpokken voor zorgperso­neel

  België tekent in op de Europese aankoop van vaccins tegen het apenpokkenvirus. De federale regering heeft daarvoor het licht op groen gezet, zo meldt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. In totaal gaat het over 1250 vaccins voor de apenpokken. Dit zou voldoende zijn om 625 personen te behandelen. De vaccins zullen in het bijzonder worden ingezet bij zorgverleners. “De nauwe samenwerking met andere Europese lidstaten, maakt dat we snel tot actie over kunnen gaan”, zegt Frank Vandenbroucke.
 2. Vorig jaar 863 onrustwekkende verdwijningen, 680 vermisten levend teruggevonden

  Vorig jaar 863 onrustwek­ken­de verdwijnin­gen, 680 vermisten levend teruggevon­den

  In 2021 waren er in ons land 863 onrustwekkende verdwijningen. Daarvan is 93,6 procent opgelost geraakt en zijn dus 680 vermisten levend teruggevonden. Dat blijkt uit cijfers die minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) heeft bekendgemaakt. Om verdwijningen sneller op te lossen, heeft hij een omzendbrief gestuurd naar de parketten, de politiediensten en de Cel Vermiste Personen. Daarin staan onder meer richtlijnen rond open bronnenonderzoek via sociale media.