Viroloog Steven Van Gucht vindt aanbeveling tot thuiswerk te vrijblijvend: “Men zal duidelijke stelling moeten innemen”

Viroloog Steven Van Gucht vindt de huidige aanbeveling tot thuiswerken te vrijblijvend. “Dat is één van de meest effectieve maatregelen”, zegt hij bij HLN LIVE. “We weten dat er bedrijven zijn die dat streng toepassen, maar er zijn ook die er heel losjes mee omgaan.” De topman van Sciensano verwacht dat thuiswerk een belangrijk thema wordt op het volgende Overlegcomité. “Men zal een duidelijke stelling moeten innemen.”

138 reacties

 • Daniel De Busser

  6 maanden geleden
  Vanaf nu overal mondmasker verplichten, ook in bed!
 • Linda MOENS

  6 maanden geleden
  Mr. Van Gucht, om de reguliere zorg in onze ziekenhuizen te kunnen blijven handhaven, mag het aantal bezette bedden door coronapatiënten op de intensive care niet uitstijgen tot boven de 500. We zitten momenteel "nog maar" aan 481 bedden, dus panikeren hoeft nog niet, zoals al eerder door U gezegd. Nog een dag of twee en we breken dit record. Welke uitleg ga je hier nu voor verzinnen? En verwijder aub het woordje "hoogstwaarschijnlijk" uit uw woordenschat en vervang het door "de realiteit is".
 • Nico Herbots

  6 maanden geleden
  @eric brack: voor of tegen vaccinatie, ik kan me vinden in ieders argumenten en heb respect voor alle meningen. Maar je moet wel bij de feiten blijven. 'De meeste opnames zijn gevaccineerden' klopt niet. Wanneer de populaties zo ver uiteen liggen zoals bij coronavaccinatie nl 80% wel versus 20% niet ingeënt, kan je natuurlijk geen absolute cijfers gaan vergelijken, dan krijg je een compleet vertekend beeld. Procentueel gezien liggen er veel meer niet-gevaccineerden in het ziekenhuis.
 • patrick Van der Spiegel

  6 maanden geleden
  De virologen en ministers weten het zelf precies niet meer of ze spelen met onze voeten eerst zeggen ze alles terug normaal na de vaccinatie .Heb je het vaccin wel goed getest Sorry over heel de lijn gebuisd.
 • Nicolas Geens

  6 maanden geleden
  @Jan Willems, dat vroeg ik verleden jaar rond deze tijd ook ivm de pcr-testen ( gemiddeld 50.000 afgenomen per dag (!) aan 50 euro per stuk, reeds twee jaar ondertussen, de meeste zogezegd gratis dwz op kosten van ons, belastingbetalers) maar ze hebben echt geen zin om dit allemaal eens aan een grondig onderzoek te onderwerpen. Corona heeft onze sociale zekerheid 20 miljard gekost(hln vandaag) maar ondertussen winnen ceo's van de pharma er elke dag de 'euromillions' jackpot mee.
 1. Je tuinhuis, bloemenperk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzekering voor je tuin
  Spaargids.be

  Je tuinhuis, bloemen­perk of zwembad veilig stellen? Zo zinvol is een aparte verzeke­ring voor je tuin

  Heel wat mensen herontdekten tijdens de lockdown hun tuin. Misschien is dit dan ook het goede moment om even stil te staan bij de verzekering ervan. Wat als je tuinmeubilair beschadigd raakt door intense hagel of brand? Of je bloemenperk of gazon bezoek krijgt van loslopend wild of vandalen? Stel dat je opstaand zwembad lek slaat... Spaargids.be gaat voor je na of je verzekering tussenbeide komt.
 2. West-Vlaamse Anzegem hardst getroffen door vierde golf, Oost-Vlaamse Horebeke het minst: “Maar laat ons niet meteen panikeren, want waar stopt het dan?”
  PREMIUM

  West-Vlaam­se Anzegem hardst getroffen door vierde golf, Oost-Vlaam­se Horebeke het minst: “Maar laat ons niet meteen panikeren, want waar stopt het dan?”

  Knokke-Heist verbiedt georganiseerde binnenactiviteiten. En dat al zeker tot eind november. Reden? De slechte coronacijfers in de kuststad. Nochtans vielen die cijfers volgens viroloog Marc Van Ranst nog best goed mee. Knokke behoort zelfs tot de cluster van de ‘betere gemeentes’. Wij doken eens in de cijfers. De West-Vlaamse gemeente Anzegem is momenteel de slechtste leerling van de klas, het Oost-Vlaamse Horebeke de beste. Zijn daar verklaringen voor te vinden?