Viroloog Steven Van Gucht verwacht piek omikrongolf “binnen een week, maximum twee”

Dagelijks testen nu gemiddeld zo’n 48.000 mensen positief op het coronavirus. Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens viroloog Steven Van Gucht echter nog een pak hoger. “We spreken over 100.000 à 200.000 besmettingen per dag", zegt hij bij HLN Live. 

 1. Tuin- en landschapsarchitect leert ons voedselbossen ontwerpen: “Waarom jaarlijks spitten en eenjarige planten bemesten als je een boom kan planten waar je kleinkinderen nog van zullen eten?”
  PREMIUM
  4

  Tuin- en landschaps­ar­chi­tect leert ons voedselbos­sen ontwerpen: “Waarom jaarlijks spitten en eenjarige planten bemesten als je een boom kan planten waar je kleinkinde­ren nog van zullen eten?”

  Hij leerde ons het gazon niet te maaien en de herfstbladeren te laten liggen. Tuin- en landschapsarchitect Louis De Jaeger (29) wil ons nu leren een eigen voedselbos aanleggen. Omdat zo’n voedselbos landbouw met natuur verzoent, de klimaatverandering en de impact ervan verzacht én de ecosystemen herstelt. En ja, dat lukt ook in jouw bescheiden (stads)tuin.
 2. Rapport-Mussche volstaat om ‘golden boy’ aan de kant te schuiven: wat weten we over ontslag Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof?

  Rap­port-Mus­sche volstaat om ‘golden boy’ aan de kant te schuiven: wat weten we over ontslag Plop­sa-CEO Steve Van den Kerkhof?

  Studio 100 schuift Steve Van den Kerkhof (48) aan de kant als CEO van Plopsa, één maand na getuigenissen over een toxische werkcultuur en grensoverschrijdend gedrag. Het personeel van de pretparkengroep krijgt dat nieuws vandaag te horen, maar het lekte al uit. Er zou bovendien nog een ontslag van iemand uit de Plopsa-top in de lucht hangen, klinkt het bij een goedingelichte bron. Van den Kerkhof zelf ontkent dat er een akkoord is over zijn ontslag.