Tiene Carlier
Volledig scherm
© Tiene Carlier

Viroloog Steven Van Gucht: “Quarantaineregels aanpassen is niet zo’n goed idee”

De ministers van Volksgezondheid van de verschillende beleidsniveaus in ons land plegen vanavond overleg over een mogelijke versoepeling van de regels omtrent quarantaine en tests, zo heeft Belga vernomen. Ondertussen blijft het aantal besmettingen fors stijgen. De voorbije donderdag zijn er in België 15.999 nieuwe coronabesmettingen geteld. Dat waren 1.005 coronabesmettingen meer dan de dag daarvoor, en wel 9.507 coronabesmettingen meer dan de week daarvoor. Herlees hier het liveblog van maandag 3 januari.

68 reacties

 • oswald billiet

  5 maanden geleden
  En mag de minister van onderwijs nu eindelijk eens minister zijn en geen uitvoerder van excpertises? Er is al zoveel leerverlies geleden dat het voor de toekomst een echt probleem wordt.
 • Rita Lal

  5 maanden geleden
  De overheid en de virologen snappen het zelf toch zeker niet. Nu heeft Steven van Gucht weer andere praat net als Marc van Ranst. Als het zo'n groot risico is, waarom dan quarantaine versoepelingen. Ben zelf volledig gevaccineerd maar dit is echt waanzin.
 • kevi Gob

  5 maanden geleden
  Stop the madness please, hoe sommige mensen dit verhaal blijven omarmen grenst werkelijk aan elke verbeelding. Het lijkt wel alsof ze de pandemie zullen gaan missen binnenkort...:)
 • sonja seykens

  5 maanden geleden
  Wie gaat zich dagen achter elkaar als hij geen symptomen heeft een zelftest afnemen ? En niet onbelangrijk , wie gaat dit betalen? Voor een heel gezin kan die prijs,al snel oplopen!
 • Marc Huyghe

  5 maanden geleden
  Verstrengen die händel, alles voor 3 weken volledig op slot.