"Je kan het virus niet krijgen door op straat te wandelen en te ademen", zegt viroloog Steven Van Gucht.
Volledig scherm
"Je kan het virus niet krijgen door op straat te wandelen en te ademen", zegt viroloog Steven Van Gucht. © Baert/Photo News

Viroloog Steven Van Gucht: “Op straat een mondmasker dragen heeft geen zin”

“Op straat een mondmasker dragen, heeft geen zin.” Dat heeft viroloog Steven Van Gucht vanmiddag gezegd tijdens de persconferentie van het Crisiscentrum over het coronavirus. “Je kan het virus niet krijgen door op straat te wandelen en te ademen.”

21 reacties

 • Francois Regemeutter

  1 jaar geleden
  Waarom spreken die virologen mekaar steeds tegen? Volgens de ene is het dragen van een mondmasker op straat nodig, volgens de andere niet. Wie heeft er gelijk. Stop nu eindelijk eens met ons blaasjes wijs te maken en spreek de waarheid!
 • Thalia Baetens

  1 jaar geleden
  Dus moeten we het nu aan doen dat mondmasker op straat heeft toch geen nut ze zouden dat beter alleen in winkels en op openbaar vervoer laten dagen en voor de rest gewoon af laten
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  Mr Van Gucht, hierin kan en wil ik u niet volgen ! Waarom in godsnaam niet iedereen in het openbaar een masker laten dragen terwijl we met China, Zuid Korea enz. het bewijs hebben dat het wel degelijk werkt. Ook in Frankrijk is men begonnen met de bevolking maskers te geven. (ja zelfs sommige steden ontsmetten ook hun straten, muren etc) Deze landen doen dit niet voor niets !
 • Andre Crommen

  1 jaar geleden
  Ik draag 1 op het werk en je doet die toch af aan de rekkers? En altijd op dezelfde manier. Ik geraak tenminste niet aan mijn mond of neus, ik voel mij idd ietsje meer beschermd als mensen te dicht komen en ik kan niet zomaar iets eten. Altijd handen wassen/ontsmetten idd... Dus wat is het probleem eigenlijk??
 • kristin Laureyssens

  1 jaar geleden
  Het is niet omdat hij er geen draagt wij dat ook niet moeten doen. Als mijn man buiten gaat heeft hij dat altijd op omdat ik risico patiënt ben, sta op nierfalen. En dat ze ons daar eens een boete voor durven geven, dan zullen ze eens wat meemaken. Maar dat er aan de grens veel mondmaskers vernietigd zijn door de douane omdat ze niet EU voldeden, weet niemand . En wat met de mensen die ze zelf maken? Die zijn ook niet volgens de EU.Wie zich daar goed bij voelt moet dat kunnen dragen!
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Bekende strafpleiter Pol Vandemeulebroucke ook in beroep veroordeeld: één jaar celstraf voor lidmaatschap van criminele organisatie
  Antwerpen

  Bekende strafplei­ter Pol Vandemeule­brou­c­ke ook in beroep veroor­deeld: één jaar celstraf voor lidmaat­schap van criminele organisa­tie

  De Antwerpse strafpleiter Pol Vandemeulebroucke is ook door het hof van beroep schuldig bevonden aan lidmaatschap van een criminele organisatie. Hij was als advocaat tussenbeide gekomen in een geschil tussen twee drugsbendes. Met die inmenging ging hij zijn boekje als advocaat te buiten, vindt het hof van beroep. Hij krijgt één jaar celstraf en een boete van 12.000 euro.